Bulvár

Több hektáros útvesztő épült Kiszombor határában – így néz ki az égből

Baleset

Tűzforró autóban rekedt egy kétéves kisfiú Komáromban

Életmód

Figyelem, lopnak: 4,3 milliárdból épül madárszínház a Hortobágyon

Szijjártó: a Zöld-foki Köztársaság felelősséggel áll a migráció kérdéséhez

Sok választása nincs, elég messze van Európától, ráadásul az óceán közepén.

zold_foki_kozt

A Zöld-foki Köztársaság olyan ország, amely felelősséggel áll a migráció kérdéséhez, és ez fontos Európa biztonságának szempontjából – magyarázta Szijjártó Péter a Budánál alig nagyobb lélekszámú, Atlanti-óceánban található szigetcsoportról, amelytől a legközelebbi szárazföld, az afrikai Szenegál is 6-700 kilométernyi hajóútra van, nemhogy Európa partjai.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) és Luís Filipe Tavares, a Zöld-foki Köztársaság külügyekért és közösségekért felelős miniszter találkozója Praiában 2019. március 27-én.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) és Luís Filipe Tavares, a Zöld-foki Köztársaság külügyekért és közösségekért felelős miniszter találkozója Praiában 2019. március 27-én.Fotó: MTI/KKM/Mitko Sztojcsev

Orbán Viktor miniszterelnök és a külgazdasági és külügyminiszter hivatalos látogatásra utazott Praiába, a Zöld-foki Köztársaság fővárosába.

Szijjártó a közmédiának azt mesélte, hogy

„sajnos Európában és elsősorban Brüsszelben uralkodik egy bántó leegyszerűsítés Afrika vonatkozásában”.

És aki még emlékszik az első, „nem vehetik el a magyarok munkáját” típusú plakátkampányokra, vagy a négerekkel uszító kormánymédiára, az most ne röhögje el magát, tényleg a magyar miniszter mondta ezt.

És még tudta fokozni: Szijjártó ugyanis azt tapasztalja, hogy az Európai Bizottság sok esetben szeretné úgy láttatni az egész kontinenst, mint olyan országok csoportját, ahol minden ország azon „mesterkedik”, hogyan küldje el saját polgárait Európa irányába.

:((((((((((((((

Próbálják úgy beállítani Afrikát, mint egy kontinenst, amely szabadulni próbál a népesség növekedése miatti terhektől. Márpedig ez nincs így minden ország esetében, köztük a Zöld-foki Köztársaság esetében sem – magyarázta Szijjártó Péter, hozzátéve: a Zöld-foki Köztársaságnak szüksége van saját polgáraira, nem elküldeni akarja őket, hanem megtartani. A Zöld-foki Köztársaság védi saját határait, komoly határvédelmi, határbiztonsági intézkedéseket vezetett be – mondta ezt a még mindig az Atlanti-óceán közepén található szigetcsoportról.

„Ráadásul olyan ország, amely komolyan veszi az Európai Unióval való együttműködést. Ezért Magyarország azt szorgalmazza, hogy az EU is vegye komolyan a Zöld-foki Köztársasággal való kapcsolatok fejlesztését” – pirított oda a migrációellenes Brüsszelnek az Afrika-simogató magyar miniszter!

Gazdasági téren szorgalmazzák, hogy az Európai Unió kössön kétoldalú gazdasági partnerségi megállapodást kössön a Zöld-foki Köztársasággal. „Nekünk segítenünk kell az olyan országokat, amelyek komolyan és felelősségteljesen állnak az olyan kérdésekhez, amely Európa biztonságát közvetlenül érintik” – magyarázta Szijjártó Péter, megjegyezve:

biztosak lehetünk abban, hogy a Zöld-foki Köztársaság nem lesz a tömeges migráció kibocsátója.

(Annál is inkább, mivel továbbra is a mindössze 540 ezer lakosú szigetcsoportról beszélünk az Atlanti-óceánban, ahol nincs terrorveszély, nincs vallási üldöztetés és viszonylag jó állapotban van az ország, így semmi nem mutatja, hogy az onnan több ezer kilométerre lévő Európába akarna bárki is özönleni – a szerk.)

Ez is érdekelhet:
Állami pénzből szerezhettek kishajóvezetői jogsit az agrártárcánál

Kapcsolódó hírek

Medián: továbbra is magasan a Fidesz a legnépszerűbb párt

Újra kellett éleszteni egy fürdőzőt a balatonlellei strandon

Orbán Viktor már Kínában csúszik-mászik

Josep Borrell: Orbán nem kapott felhatalmazást a Türk Államok Szervezetével való kapcsolatok előmozdítására

Orbán Viktor Washingtonba érkezett

Orbán Viktor bekeményít, újra bíróság elé rángat számos újságot

Török Gábor: ez Orbán Viktor első igazán látványos nemzetközi sikersztorija

Levélben zargatja az érettségizőket Orbán Viktor

Orbán Viktor szerint a tragikus kijevi rakétatámadás is őt igazolja