Bulvár

Ironikus üzenetben sietett Varga Judit segítségére Renner Erika, a lúgos orvos áldozata

Belföld

Orbán a Facebookon hajrá magyarokozik, miközben Budapesten a lemondásáért tüntetnek

Külföld

Rákkal kezelik Katalin walesi hercegnét

Szijjártó: a Zöld-foki Köztársaság felelősséggel áll a migráció kérdéséhez

Sok választása nincs, elég messze van Európától, ráadásul az óceán közepén.

RövidenRöviden
Szijjártó: a Zöld-foki Köztársaság felelősséggel áll a migráció kérdéséhez

A Zöld-foki Köztársaság olyan ország, amely felelősséggel áll a migráció kérdéséhez, és ez fontos Európa biztonságának szempontjából – magyarázta Szijjártó Péter a Budánál alig nagyobb lélekszámú, Atlanti-óceánban található szigetcsoportról, amelytől a legközelebbi szárazföld, az afrikai Szenegál is 6-700 kilométernyi hajóútra van, nemhogy Európa partjai.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) és Luís Filipe Tavares, a Zöld-foki Köztársaság külügyekért és közösségekért felelős miniszter találkozója Praiában 2019. március 27-én.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) és Luís Filipe Tavares, a Zöld-foki Köztársaság külügyekért és közösségekért felelős miniszter találkozója Praiában 2019. március 27-én.Fotó: MTI/KKM/Mitko Sztojcsev

Orbán Viktor miniszterelnök és a külgazdasági és külügyminiszter hivatalos látogatásra utazott Praiába, a Zöld-foki Köztársaság fővárosába.

Szijjártó a közmédiának azt mesélte, hogy

„sajnos Európában és elsősorban Brüsszelben uralkodik egy bántó leegyszerűsítés Afrika vonatkozásában”.

És aki még emlékszik az első, „nem vehetik el a magyarok munkáját” típusú plakátkampányokra, vagy a négerekkel uszító kormánymédiára, az most ne röhögje el magát, tényleg a magyar miniszter mondta ezt.

És még tudta fokozni: Szijjártó ugyanis azt tapasztalja, hogy az Európai Bizottság sok esetben szeretné úgy láttatni az egész kontinenst, mint olyan országok csoportját, ahol minden ország azon „mesterkedik”, hogyan küldje el saját polgárait Európa irányába.

:((((((((((((((

Próbálják úgy beállítani Afrikát, mint egy kontinenst, amely szabadulni próbál a népesség növekedése miatti terhektől. Márpedig ez nincs így minden ország esetében, köztük a Zöld-foki Köztársaság esetében sem – magyarázta Szijjártó Péter, hozzátéve: a Zöld-foki Köztársaságnak szüksége van saját polgáraira, nem elküldeni akarja őket, hanem megtartani. A Zöld-foki Köztársaság védi saját határait, komoly határvédelmi, határbiztonsági intézkedéseket vezetett be – mondta ezt a még mindig az Atlanti-óceán közepén található szigetcsoportról.

„Ráadásul olyan ország, amely komolyan veszi az Európai Unióval való együttműködést. Ezért Magyarország azt szorgalmazza, hogy az EU is vegye komolyan a Zöld-foki Köztársasággal való kapcsolatok fejlesztését” – pirított oda a migrációellenes Brüsszelnek az Afrika-simogató magyar miniszter!

Gazdasági téren szorgalmazzák, hogy az Európai Unió kössön kétoldalú gazdasági partnerségi megállapodást kössön a Zöld-foki Köztársasággal. „Nekünk segítenünk kell az olyan országokat, amelyek komolyan és felelősségteljesen állnak az olyan kérdésekhez, amely Európa biztonságát közvetlenül érintik” – magyarázta Szijjártó Péter, megjegyezve:

biztosak lehetünk abban, hogy a Zöld-foki Köztársaság nem lesz a tömeges migráció kibocsátója.

(Annál is inkább, mivel továbbra is a mindössze 540 ezer lakosú szigetcsoportról beszélünk az Atlanti-óceánban, ahol nincs terrorveszély, nincs vallási üldöztetés és viszonylag jó állapotban van az ország, így semmi nem mutatja, hogy az onnan több ezer kilométerre lévő Európába akarna bárki is özönleni – a szerk.)

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Orbán Viktor bejelentette, hogy dolgozik a kormány

Orbán a Facebookon hajrá magyarokozik, miközben Budapesten a lemondásáért tüntetnek

Kínos kérdésekre várja a választ Orbán Viktortól Magyar Péter

Mi történt? Bencsik Andrásék durván beleszálltak az ajnározott Petőfi-filmbe: „minden vonatkozásban rossz lett”

Megszólalt Magyar Péter: nem hátrál, aljas eszköz

Rubeljobboldal: magyar politikusok is kaphattak pénzt Moszkvából oroszbarát propaganda terjesztéséért