Gazdaság

Brutális megszorítást jelentett be Varga Mihály, összeomlott a költségvetés

Belföld

Ügyvédjén keresztül üzent Orbán, fontos helyreigazítani valója akadt

Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Keserves állapotokról beszélnek a rendőrök, már a rendőrség liftjében is felfestették, hogy O1G

Felsorakozik az állomány a Készenléti Rendőrség Határrendészeti Igazgatóságának állományába kinevezett próbaidős rendőrök ünnepélyes eskütételén a fővárosi Hősök terén 2015. szeptember 14-én.
Felsorakozik az állomány a Készenléti Rendőrség Határrendészeti Igazgatóságának állományába kinevezett próbaidős rendőrök ünnepélyes eskütételén a fővárosi Hősök terén 2015. szeptember 14-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az országos rendőrfőkapitánynak kellett Miskolcra utaznia csillapítani a kedélyeket, miután valaki egy O1G feliratot pingált a miskolci kapitányság egyik liftjébe – írja az Index annak kapcsán, hogy az állományon belül egyre nagyobb az elégedetlenség.

A lap azt írja, a bérfeszültséget megélhetési problémák is tetézik – a cafeteria elvétele, a lakástámogatás megadóztatása és az alacsony fizetések miatt egyre többen választanak más hivatást.

A panaszok egymást érik a rendőrségi online fórumokon is, az országos és megyei rendőrkapitányok korábban levélben kértek kitartást (az alulfizetett rendőrök kifakadásairól mi is beszámoltunk).

„A rendőrök szemét kiszúrják egy 130 000 forintos fizetéssel, miközben mennyi juttatást vettek el ez évben, többek között: cafeteria. Már nem lehet 100 000 forintot kiutalással kérni, mindent Szép kártyára lehet tenni. Teljesítményjuttatás: a felére csökkentették, ki van adva, minden osztályon maximum a fele kaphat teljesítményjuttatást. Tavaly és előtte 2×70 000 forintot kaptam májusban és októberben jutalomként, most ebből nulla forintot kaptam”

– idézi az egyik panaszost az Index. Más azt írja,

a béremelés is egy nagy kamu volt, mert van, akinek emelték, de a legtöbb ember semmivel sem kapott többet.

Az Index a rendőrség adatai nyomán azt is összeszedte: 2018-ban 2012-en hagyták el a testületet, többségük nem a nyugdíjkorhatár miatt. A fluktuáció havi átlaga 168 fő volt, vagyis

havonta 1000 rendőrből 4 lelépett a testületből.