Nagy Feró elmondta, miért Orbán Viktor a főnök

Nagy Feró a családpolitikáról szóló nemzeti konzultációs ívvel.
Nagy Feró a családpolitikáról szóló nemzeti konzultációs ívvel. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Hosszú interjút készített a 24.hu Nagy Feróval, aki nemrég még nyakonvágást ígért azoknak, akik hülyeségeket írnak (értsd: kritizálni merik) a magyar egészségügyet.

A Fidesz mantráit lelkesen fújó „nemzet csótánya” a korábbi kórházas kijelentése kapcsán azt mondta,

„én is féltem, azt hittem, nekem kell majd vinni a szikét, csavarhúzót meg a röntgengépet. Nagyon régóta halljuk ezeket a szörnyű történeteket az egészségügyről. Az hogy minden rossz, egész egyszerűen nem igaz. Csak szerettem volna megosztani az általam tapasztalt pozitív dolgokat. Lehet, azt kellett volna írnom, hogy szörnyű volt és akkor mindenki megnyugodott volna”.

Nagy Feró arról is beszélt, a baloldalon nem tud senkire sem felnézni, de a háttérbe lépett Schiffer Andrással ki van békülve. Kifejtette, szerinte az ellenzéknek nem az a dolga, hogy mindig mindenben ellentmondjon a kormánynak. „Beszélgetni, egyeztetni kéne” – magyarázta, de amikor az újságíró emlékeztette, hogy pont a Fidesz nem egyeztet senkivel, a zenész már úgy vélekedett,

„a kétharmad sok mindenre feljogosítja őket, akár erre is”.

Feró szerint az is rendben van, hogy a Fideszé a sajtó, hiszen „kétharmada van, azt tesz a médiával, amit akar”. A korrupcióról is tűéles elemzést adott:

„Ha van egy munkám, természetes, hogy a haveromat bízom meg vele! Ha együtt érettségiztünk, van közös múltunk, megbízom benne. Az nem korrupció.”

Orbán Viktorról és politikája szélsőjobbra tolódásáról pedig azt mondta:

„Nem vehetem a bátorságot ahhoz, hogy a vezető döntéseiről véleményt mondjak. Ő irányít, ha így látta jónak, azt el kell fogadni. Nyilván tudta, mikor minek van politikai realitása. Ezért ő a főnök.”

Ezek is érdekelhetnek