Ráküldték a hatóságokat a Pennyre a magyar tejtermelők, mert túl olcsón árulja a szlovák tejet

A Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács hatósági ellenőrzést kezdeményezett a Penny Market Kft. ellen a Nébih-nél és a NAV-ot vezető államtitkárságánál az üzletlánc által piacra dobott extrém alacsony árú szlovákiai import UHT tej miatt – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a terméktanács pénteken.

A hazai tejesek szerint az üzletlánc a lépésével a magyar tejfeldolgozóknak és tejtermelőknek hosszabb távon is jelentős károkat okozhat, ezért a Penny elleni demonstrációk előkészítésébe kezdtek.

A felháborodás oka egész pontosan az, hogy az üzletlánc március 21-től akciós újságja címlapján is hirdetve

egy lépésben 14 forintos kiskereskedelmi árcsökkentéssel, 135 forintos dömping fogyasztói áron kezdte el értékesíteni az import, 1,5 százalékos zsírtartalmú tejet.

A szakmai szervezetek szerint az árképzés azért is különös, mert Szlovákiában az elmúlt hónapokban a magyarországihoz képest kilogrammonként átlagosan legalább 4-5 forinttal drágábban cserélt gazdát a nyerstej.

A szervezetek szerint előfordulhat, hogy egyes szlovákiai feldolgozók Magyarországon vezetik le a senkinek sem kellő maradékot.

A sajtóközleményben felszólították a Penny Market Kft.-t az akció azonnali visszavonására.

Tudsz te ennél jobbat is? Szerkesztő-újságírót keresünk!

Kapcsolódó hírek