Belföld

Drámai bejelentést tett Dobrev Klára, itt a vége

Belföld

Magyar Péter kitette az ATV szektásainak nevét, szerinte összejátszhat a csatorna a Megafonnal

Bulvár

Karsai Dániel orális szexes poszttal reagált a bukott megafonos „kapja be” üzenetére

Berágtak a tojástermelők a Penny Marketre, „kaotikus állapotok” jöhetnek

A szövetség szerint az áruházlánc olcsó import tojásokkal veszélyezteti a magyar piacot.

Berágtak a tojástermelők a Penny Marketre, „kaotikus állapotok” jöhetnek
Fotó: Pixabay

Olcsó külföldi étkezési tojások jelentek meg a Penny Market magyarországi bolthálózatában – a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége szerint az üzletlánc lépése alkalmas lehet arra, hogy „kaotikus állapotokat teremtsen” a hazai tojásárakban!

Inkorrekt olcsóbb tojást kínálni a vásárlóknak

A szövetség csütörtöki közleményében hangsúlyozta: a hazai termelők szerint a Penny Market magatartása inkorrekt, mert hazai étkezési tojásokból van elegendő és megfelelő árukínálat a magyar piacon.

A Penny Marketnek megvannak a kialakított magyar beszállítói kapcsolatai a hazai piacon, de az üzletlánc az itteni partnereitől érkező ajánlatokat az utóbbi időszakban visszautasította. A szövetség szerint ez nem tisztességes lépés a hazai termelőkkel szemben, miközben a behozatal alkalmas lehet arra, hogy a teljes magyar piacon letörje az egyébként is csökkenő tendenciát mutató tojásárakat – panaszolta közleményében a szervezet.

A magyar tojásszektor szereplői hajlandók az észszerű árversenyre, de az előállítási költségek meghatározzák azt az árszínvonalat, amely alatt a vállalkozások számára már nem lehet kifizetődő a termelés. Az étkezésitojás-termelés jövedelemtermelő képessége alacsony, és az árstabilitás elvesztése pillanatok alatt tehet tönkre vállalkozásokat a hazai piacon – hívta fel a figyelmet a tojástermelők szövetsége.

Nem vagyunk önellátók tojásból (sem)

A szervezet szerint az elmúlt évek gazdasági és piaci eseményei bebizonyították, hogy a hazai tojáságazat stratégiai szerepet tölt be az élelmiszer előállításában, ezért szükség van a kiszámítható és stabil magyar tojástermelésre. A magyar piac éves szinten étkezési tojásokból nem önellátó, így a karácsonyi és a húsvéti csúcsidőszakokban a tojásbehozatal indokolt lehet, de most a belföldi tojáskínálat kielégítő, a kereskedői megrendeléseknek a hazai termelők zökkenőmentesen eleget tudnak tenni – írták.

Minden piaci szereplő hosszú távú érdeke, hogy a tojástermelők és a kereskedők együttműködése tisztességes legyen, de a Penny Market mostani lépése kifejezetten árt a korrekt üzleti kapcsolatoknak – hangsúlyozta közleményében a szövetség.

Hogy a tojástermelők miért nem a kormánnyal szájalnak, amelynek az elhibázott agrár- és gazdaságpolitikája oda vezetett, hogy olcsóbb külföldről behozni a tojást, mint hazai termelőktől venni, az nem derül ki a közleményből.

Ez is érdekelhet: E-mailt küld a kormány a magyaroknak, mert nem ömlik még elég helyről az idióta háborús propaganda

Kapcsolódó hírek

Az EU legszegényebbjei lettek a magyarok, a bolgárok is többet költenek nálunk

Amire van pénz: 480 milliót költene sminkesre, fodrászra és stylistra az MTVA

Ezek az üzletek lesznek zárva december 24-én – itt vannak a pontos tudnivalók

Most közölték: a Tesco mogyorót, a Penny Market mandulabelet hív vissza

Megszólalt a PENNY: ezért kell olcsóbb import tojást árulniuk

Itt a legolcsóbb a tej és a tojás – teszteltük a július 1-től üzemelő állami árfigyelőt

Nagyot emel a béreken a Penny Market

Harmadszor drágulnak az üzemanyagok a héten

Nagy segítség a magyar családoknak: hungarikum lett a kocsi, a szaloncukor és az Aranyfácán sűrített paradicsom

Írd te a Röviden híreit! Szerkesztő-újságírót keresünk, részletek itt!