Külföld

625 millió forint dugódíjjal tartozik a magyar nagykövetség Londonnak

Bűnügy

Itt a közeli videó Robert Fico lelövéséről

Külföld

Merényletet követtek el Robert Fico ellen, több lövés is eltalálhatta

Már a Balatonnál sem kérnek a Red Bull Air Race-ből

Miután Tarlós István kirakta Budapestről, Zamárdi fogadta be a Red Bull Air Race-t, és a repülők elvileg július 13-14-e között zúgnának fel a Balaton partján, de elképzelhető, hogy végül ott sem lesz belőle semmi.

A Népszava írta meg, hogy Zamárdiból most a Nők a Balatonért Egyesület zavarna el a rendezvényt. A Legfelsőbb Bíróság egy korábbi ítéletére hivatkozva azzal érvelnek, hogy sokkal több kárt okozna a verseny a magyar tengernél, mint amennyi hasznot hozhat.

Ha a napokon át, ismeretlen mértékű zaj-, lég- és vízszennyezéssel járó rendezvény veszélytelenségét nem bizonyítják előre, akkor a gazdasági előnyök és érvek nem mérlegelhetők, vagyis sem a bevétel, sem az országimázs növelése nem érv a környezeti veszélyeztetés ellenében

– fogalmaz a civil szervezet.

Azt is megemlítik, a gépek nem csupán a levegőt, hanem magát a tavat is szennyeznék. Márpedig

a Balaton állóvízként sokkal lassabban tisztul meg, mint a Duna.

A zöld ombudsman jelentésére is hivatkoznak, amely a budapesti versennyel kapcsolatban megállapította, hogy a környezeti terhelés miatt a rendezvény megtartása belvárosban, sűrűn beépített, lakott területen „egészséges környezethez való joggal nem egyeztethető össze”.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!