Rétvári szerint a migráció veszélyezteti az egészségügyet és az oktatást

Nem a kormány, amely inkább stadionokra költ.

A migráció az egészségügyre és az oktatásra is veszélyt jelent, valamint a jóléti állam alapjait is megrendíti – magyarázta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerdán a Kossuth rádió propagandaműsorában.

Rétvári Bence úgy tudja, Bajorország többet fordít migrációs kiadásokra mint egészségügyre, gazdaságfejlesztésre és környezetvédelemre összesen.

Azt is megjósolta a magyar államtitkár, hogy Ausztriában 2040-re minden második tanuló bevándorló hátterű lesz. Ez a mértékű bevándorlás megroppantja az oktatási rendszert, a német oktatás például húsz év alatt az 5. helyről a 14.-re esett vissza – mesélte a kritikus Rétvári, mélyen hallgatva arról, hogy a Világgazdasági Fórum rangsorán Magyarország eközben a 96. helyen található, és csak az elmúlt tíz évben 59 helyet estünk vissza, „migránsok” nélkül is.

Rétvári magyarázott arról is, hogy a WHO adatai szerint 2015 óta a kanyarós megbetegedések száma megháromszorozódott Európában. Az öt legfertőzöttebb ország között Franciaország és Olaszország is szerepel, arra utalva, hogy ez semmi, de semmi másnak nem köszönhető, mint a migrációnak.

Kapcsolódó hírek