444: „Viktorjugend” alapításán viccelődött G. Fodor Gábor

„Jó lenne csinálni egy Viktorjugendet” – hallható egy hangfelvételen, az elhangzottakat pedig G. Fodor Gábornak tulajdonítja a 444.hu.

„Talán egyébként ez egy jó gondolat, megértem [vagy ne írd le], hogy jó lenne csinálni egy Viktorjugendet. [Nevetés] Tehát mint a Best of Viktor meg [nem kivehető] tényleg gondolkozom azon, csak nyilván… nem fogom megcsinálni, csak gondolkozok rajta…”

– hallható a felvételen, amit először az IndaVideóra töltött fel egy ismeretlen.

A „Viktorjugend” a Nemzetiszocialista Német Munkáspárt, az NSDAP ifjúsági szervezetének, az egykori Hitlerjugend nevére rímelő „szóvicc”.

A 444.hu szerint vélhetően egy fideszes fórumon készült a hangfelvétel, amelyen a lap szerint G. Fodor Gábor, a diákokat tanáraik feljelentésére buzdító 888-főszerkesztő ötletel.

A lap megkereste G. Fodort, aki azt mondta, nem emlékszik, hogy ilyet mondott volna, majd egy „be akarjátok bizonyítani, hogy antiszemita vagyok?” riposzt után letette a telefont. Megjegyzik, a háborgás azért is fura G. Fodortól, mivel pont az ő lapja szokott antiszemitizmust kiáltani ellenzéki politikusokra.

A 888-nál egyébként legutóbb pont náci karlendítés miatt „mondott fel” egy propagandista, igaz Oláh Gellért szerint az csak egy „félreérthető mozdult” volt.

Kapcsolódó hírek