Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Bepereli a kormánypropagandát toló Aldi áruházat a Magyar Hang

Túl nagy helyet foglal egy köteg újság, nem fér be az áruházakba.

Még egy éves sincs, de máris az egyik legnagyobb példányszámú hetilap a Magyar Hang, az egykori Magyar Nemzet romjain létrejött közéleti újság, az olvasókhoz való eljutásuk azonban továbbra sem zökkenőmentes.

Korábbról tudni lehet, és sokat elmond a magyarországi viszonyokról, hogy a kiadványt eleve Pozsonyban nyomtatják, mert

itthon az összes szóba jöhető nyomda annyira beszari, hogy nem vállalták a kormánykritikus lap megbízását.

A Média1.hu most azt írja, hogy habár a kezdeti terjesztési nehézségek megoldódni látszanak, és a lap már megtalálható a legtöbb nagyáruházban, valamint az ellenzékiséggel aligha vádolható CBA-nál is, az Aldi továbbra sem hajlandó a vásárlóit elfogulatlan hírekkel mételyezni.

A Média1.hu értesülése szerint ezt a helyzetet elégelte meg mostanra a Magyar Hang, és úgy döntöttek, beperelik az áruházláncot, amely szerintük diszkriminációt valósít meg, emellett úgy gondolják, a tisztességtelen piaci magatartás is fennáll, amikor a mindössze néhány ezres példányszámú Figyelő propagandaújságot árusítja az Aldi, a Magyar Hangot azonban nem.

Lukács Csaba lapigazgató a Média1-nek úgy értékelt,

„úgy tűnik, a multinacionális vállalatok globális szinten kiállnak az alapvető emberi értékek mellett (diszkrimináció-mentesség, sajtószabadság), de a regionális piacokon, ha az üzleti érdekük azt kívánja, hogy jóban kell lenni valakivel a hatalomból, már nem tartják ezeket ennyire fontosnak”.

Korábban egyébként az – akkor még kormánykritikus – Magyar Nemzettel is hasonlóan packázott az Aldi. Az áruház későbbre ígért választ az ügyben.