Baleset

Tartálykocsi és személyautó ütközött Nagybajomnál, egy ember meghalt

Baleset

Meghalt a csecsemő, akit császármetszéssel hoztak világra, miután anyja életét vesztette egy autóbalesetben

Időjárás

Intenzív havazásra figyelmeztet a Közút, néhány órán belül komoly fennakadás lehet ezekben a megyékben

A néppárti Weber a magyar kormány migrációval riogató kampányának leállítását sürgeti

Szilágyi SzabolcsSzilágyi Szabolcs
Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Manfred Webert, az Európai Néppárt frakcióvezetőjét az Országházban 2015. szeptember 11-én.
Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Manfred Webert, az Európai Néppárt frakcióvezetőjét az Országházban 2015. szeptember 11-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Súlyos kárt okozott az Európai Néppártnak (EPP) Orbán Viktor magyar kormányfő, az EPP-hez tartozó Fidesz elnöke a migrációval foglalkozó új magyar kormányzati kampánnyal, – mondta Manfred Weber, az EPP európai parlamenti frakcióvezetője és EP-választási csúcsjelöltje a Der Spiegel című német hírmagazinnak, hangsúlyozva, hogy a kampányt le kell állítani.

A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa a Der Spiegel szombati, digitális formátumban péntek este megjelent számában közölt interjúban kiemelte:

„Orbán Viktor politikailag rossz úton jár”.

Mint mondta, a politika stílusával és a demokratikus berendezkedés alapvető kérdéseivel kapcsolatban vannak „átfedések” a magyar kormányfő és Matteo Salvini, az olasz Liga és Jaroslaw Kaczynski, a lengyel Jog és Igazságosság (PiS) vezetőjének politikája között. Ez pedig „nem az én utam és nem az EPP útja” – húzta alá Manfred Weber.

Arra a kérdésre, hogy a CSU és testvérpártja, a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) kezdeményezi-e a Fidesz EPP-tagságának megszüntetését, kijelentette, hogy

„Orbán Viktor súlyosan ártott az EPP-nek nyilatkozataival és plakátakciójával”, ezért „elvárom tőle, hogy bocsánatot kérjen és befejezze az akciót”.

Weber szerint „nagyon hamar” konkrét lépések következnek.

Az EP-választási kampányról szólva aláhúzta, hogy az EPP csúcsjelöltjeként ő határozza meg a választási kampányt az EPP vezetőségével együtt, és nem Orbán Viktor. Mint mondta

„Orbán megközelítése gyenge”, a saját, önálló javaslatai „pozitív” népszerűsítése helyett „a félelemkeltéssel operál”.

Ezek is érdekelhetnek

Orbán „szuverén” Viktor pénteken ismét az azeri elnöknél bokázik

Svájcba utazott Orbán Viktor

Tiborcz István: „Megtiszteltetés a miniszterelnök vejének lenni”

Orbán most jelentette be: megtámadunk valakiket

Orbán Viktor az Európai Tanács elnökével tárgyalt

7 propagandista távozott a Hír TV-től – minden cégvezető nagyon figyeljen, mostantól bárhol felbukkanhatnak!