Hazudott az Origo Juhász Péterről, éjszaka tették ki a helyreigazítást

Ezt már nem reklámozzák annyira, mint a lejárató cikkeiket.

Tavaly, egy hónappal a választások előtt a kormány szócsövévé züllesztett Origo lehozott egy cikket arról, hogy Juhász Péter, az Együtt akkori társelnöke szerintük „megverte, begyógyszerezte, majd a lakásában fogva tartotta élettársát”, tovább Juhász személyisége „agresszívvá torzult”.

Juhász beperelte a hazugsággyárat, és – majdnem egy évvel azután, hogy a cikk tömegekhez jutott el, így simán befolyásolhatta a választást – annak rendje-módja szerint nyert is a politikus.

Az Origo kénytelen volt megjelentetni egy helyreigazítást, amiben bevallják, hogy hazudtak, ezt azonban – bizonyára véletlenül – az éjszakai órákban tették közzé az oldalon, a címlapjukon nem is szerepeltetve.

Juhász most azt kéri, minél többen osszák meg a linket, vagy az erről szóló Facebook-posztot, hogy ne csak a hazugság, hanem a beismerés is biztosan eljusson mindenkihez.

"2018.02.17.-én megjelent „Kiderült, hogy miért ilyen agresszív a nőverő Juhász Péter" című cikkünkben valótlanul…

Posted by Juhász Péter on Sunday, February 24, 2019

Az Origo egyébként már tavaly is rekorder volt a fake news gyártásban: a teljes kormánypropaganda 109 pert vesztett el az elmúlt évben, és ezek közül az Origót kapta legtöbbször hazugságon a bíróság.

Kapcsolódó hírek