Belföld

Összeverte egymást két fideszes politikus, kórházba kerültek

Belföld

Magyar Péter is kommentálta Deutsch Tamás EP-listavezetőségét

Belföld

Kitálalt a Novák Katalin kegyelmi botrányát kirobbantó ügyvéd

Határvédelemre tarhálna pénzt az EU-tól a sorosozó kormányszóvivő

Szilágyi SzabolcsSzilágyi Szabolcs
Határvédelemre tarhálna pénzt az EU-tól a sorosozó kormányszóvivő
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Brüsszel másfél éve tett ígéretével ellentétben még mindig nem adott egyetlen fillért sem a magyar határvédelemre, miközben a bevándorlást támogató „Soros-szervezeteket” bőkezűen támogatja – mondta a kormányszóvivő budapesti sajtótájékoztatóján.

Hollik István emlékeztetett, a magyar miniszterelnök 2017 őszén levélben kérte az Európai Bizottság elnökét és egyben a kormány legújabb plakátkampányának főszereplőjét, Jean-Claude Junckert, hogy Brüsszel 50 százalékban járuljon hozzá a magyar határvédelem addigi költségeihez, mivel Magyarország nem csak saját, hanem az Európai Unió külső határait is védi.

A határvédelmi költségek a kérelem benyújtásakor több mint 270 milliárd forintra rúgtak, ez az összeg pedig azóta emelkedett

– mondta Hollik, aki szerint Brüsszel csak a költségek mintegy tizedét ismerte el, de a mai napig egyetlen fillért sem fizetett. A brüsszeli bizottság lassan két éve „húzza az időt, keresi a kifogásokat”, Hollik szerint a célja pedig, hogy ezeket a pénzeket ne fizesse ki Magyarországnak.

Kiemelte, a magyar kormány arra az európai szolidaritásra hivatkozva szeretné elérni a magyar határvédelmi költségek felének megtérítését, amelyre a brüsszeli politikusok folyamatosan hivatkoznak. Hollik István szólt arról is, hogy eközben a „migrációt támogató, ösztönző és segítő Soros-szervezeteket igen bőkezűen támogatja Brüsszel”.

„Úgy látszik, nem volt hiábavaló, hogy közel negyvenszer látogatták meg a Soros-szervezetek az Európai Bizottság különböző vezetőit és biztosait”

– magyarázta Hollik.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

21 emberre bukkantak az M5-ösön egy furgonban, a sofőr „a hajnali ködben eltűnt”

Kiderült, mennyi szavazót veszített a Fidesz a kegyelmi botrány miatt

Mi történik? Három határsértő ellen intézkedtek a rendőrök egész hétvégén

Értékeket elzárni, jószágokat őrizni: országjárásra indul a Fidesz-KDNP hétfőtől

25 kurdot, köztük tíz gyereket találtak összezsúfolódva egy lengyel furgonban Ácsnál

Már hétfőn megválaszthatják a Fidesz új köztársasági elnökét