Orbán üzent a magyarszaporító pontokat vitató „furcsa” embereknek

„Tartsák meg a véleményüket maguknak” – üzente a kritizálóknak.

Menetrend szerint a Kossuth Rádióban mondta el pénteken Orbán Viktor miniszterelnök, miről mit is kell gondolni, a hétpontos akciótervet kritizálóknak is odaszúrt.

A hosszas interjú röviden:

  • az EP-választás tétje a bevándorlás,
  • Európa nem marad az európaiaké,
  • jó, hogy vitázik a magyar plakátkampányról az Európai Néppárt, majd ott megbeszélnek mindent (Juncker után Angela Merkel is beleállt a legújabb magyar riogatásba).

A családvédelmi akciótervvel kapcsolatban – mely egyes vélemények szerint a lakosság töredékét érintheti – a miniszterelnök arról beszélt: Európa hatalmas többsége hagyományos módon éli az életét, a családot tartja a legfontosabbnak,

ám vannak furcsa, különös életmódot választó emberek, akik nem értenek egyet a mostani kormányzati javaslatokkal.

„Bennünket, akik a hagyományos, családtisztelő világban szeretnénk élni, nem érdemes támadni. Tartsák meg a véleményüket maguknak”

– üzente Orbán, hozzáfűzve: a negatív véleményekkel ezért csak akkor hajlandó afoglalkozni, ha azok elérik a diplomáciai udvariasság határértékét. Úgy tudja, hogy a családvédelmi lépéseket az emberek túlnyomó többsége támogatja, a családok támogatásának ügyében nemzeti egység van Magyarországon.

Orbán szót ejtett a csütörtökön bejelentett falusi csok-ról is. Hangsúlyozta, a kormány fontosnak tartja, hogy a falusi életforma ne szűnjön meg. Ezért azokon a településeken – körülbelül kétezer helyen -, ahol a népességcsökkenés üteme meghaladja az országos átlagot, lehetővé teszik, hogy azok a gyermeket vállalók, akik otthont akarnak teremteni maguknak, az elérhető támogatási összegeket használt lakás vásárlására, bővítésére és felújítására is használhassák.

„Hiszek abban, hogy a falu nem a múlthoz, hanem a jövőhöz tartozik, és abban is, hogy minőségi életet lehet élni falun”

– fogalmazott.

Kapcsolódó hírek