Felszólították a Fideszt, hogy fizessen bevándorlási különadót

Az Index írta meg ma, hogy a nagy migránsozó uszítások közepette több száz venezuelai menekültet telepített be titokban az Orbán-kormány Magyarországra. A DK erre hivatkozva arra szólította fel a Fideszt, hogy regisztrálja magát bevándorlást támogató szervezetként és fizesse be a bevándorlási különadót.

Molnár Csaba, a Gyurcsány-párt ügyvezető alelnöke azt mondta, nem azzal van problémájuk, hogy a kabinet menekülteken segít, hanem azzal, hogy hosszú idő óta ennek ellenkezőjével kampányol. A kormány ezzel a lépéssel maga ismerte be, hogy csak riogatja az embereket, a szavakban bevándorlásellenes kabinet a bevándorlás egyik legjelentősebb támogatója lett – mondta.

Molnárt szembesítették azzal, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes már 2017-ben azt üzente a venezuelai magyarságnak: Magyarország a hazájuk, bármikor jöhetnek, családostul is, és azok is, akik már nem tudnak magyarul, mert Magyarország minden segítséget meg fog adni nekik.

A DK-s erre azt felelte, hogy Semjén Zsolt „akkor is hazudott”, ahogy csütörtökön Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is hazudik az ügyben.

A most befogadottak korábban nem jártak Magyarországon, nem beszélnek magyarul és nem ismerik a magyar kultúrát, „pontosan annyira magyarok, mint azok az ukránok, akik most sorra buknak le azzal, hogy csalással szereztek állampolgárságot”

– mondta.

Arra a felvetésre, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter rámutatott, a befogadás nem titokban történt, azt válaszolta, hogy Gulyás Gergelynek

„általában azt sem szoktam elhinni, amit kérdez, a kormánynak és a kormány tagjainak lételeme a hazudozás”.

Kapcsolódó hírek