Közlekedés

Kényszerleszállást hajtott végre Ferihegyen egy utasszállító, 166 utassal a fedélzetén

Baleset

Káosz, tömegbaleset az M7-esen Velencénél, több tucat jármű érintett

Belföld

Itt van Magyar Péter nagy bejelentése

Felszólították a Fideszt, hogy fizessen bevándorlási különadót

RövidenRöviden

Az Index írta meg ma, hogy a nagy migránsozó uszítások közepette több száz venezuelai menekültet telepített be titokban az Orbán-kormány Magyarországra. A DK erre hivatkozva arra szólította fel a Fideszt, hogy regisztrálja magát bevándorlást támogató szervezetként és fizesse be a bevándorlási különadót.

Molnár Csaba, a Gyurcsány-párt ügyvezető alelnöke azt mondta, nem azzal van problémájuk, hogy a kabinet menekülteken segít, hanem azzal, hogy hosszú idő óta ennek ellenkezőjével kampányol. A kormány ezzel a lépéssel maga ismerte be, hogy csak riogatja az embereket, a szavakban bevándorlásellenes kabinet a bevándorlás egyik legjelentősebb támogatója lett – mondta.

Molnárt szembesítették azzal, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes már 2017-ben azt üzente a venezuelai magyarságnak: Magyarország a hazájuk, bármikor jöhetnek, családostul is, és azok is, akik már nem tudnak magyarul, mert Magyarország minden segítséget meg fog adni nekik.

A DK-s erre azt felelte, hogy Semjén Zsolt „akkor is hazudott”, ahogy csütörtökön Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is hazudik az ügyben.

A most befogadottak korábban nem jártak Magyarországon, nem beszélnek magyarul és nem ismerik a magyar kultúrát, „pontosan annyira magyarok, mint azok az ukránok, akik most sorra buknak le azzal, hogy csalással szereztek állampolgárságot”

– mondta.

Arra a felvetésre, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter rámutatott, a befogadás nem titokban történt, azt válaszolta, hogy Gulyás Gergelynek

„általában azt sem szoktam elhinni, amit kérdez, a kormánynak és a kormány tagjainak lételeme a hazudozás”.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Orbán Viktor beteg? Elképesztő választ adott a miniszterelnök sajtófőnöke

Mi történik? Három határsértő ellen intézkedtek a rendőrök egész hétvégén

„Mocskos komcsi” – Dávid-csillagot festettek a Momentum előválasztási plakátjára Budapesten

21 emberre bukkantak az M5-ösön egy furgonban, a sofőr „a hajnali ködben eltűnt”

25 kurdot, köztük tíz gyereket találtak összezsúfolódva egy lengyel furgonban Ácsnál

Migránsok lőttek egymásra Horgoson, több halott