Egy MTVA-s videó szerint nem Hadházy Ákos kezdte a birkózást az őrökkel a közmédiánál

Egy ránézésre biztonsági kamerás videót osztott meg Facebook-oldalán Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, mely a december 16-i MTVA-székházban történt dulakodásról készült.

„Az ügyészség szerint én voltam agresszív az MTVA fegyveres biztonsági őrségével szemben. Eddig is tudtuk, hogy ez nem igaz, de szerencsére a nyomozati anyagok közt ott volt ez a felvétel, ami bizonyítja, hogy hazudnak”

– írta a videóhoz Hadházy.

„A felvételen látszik, hogy ketten váratlanul, hátulról rátoltak a többi őrre, akik aztán kipenderítettek engem és Szél Dettit az épületből (ez a jelenet már a lépcsőmászás után volt). Épp azért másztam a lépcsőkorlát külső oldalán, amikor elállták az utamat, hogy fel se merüljön, esetleg én nekik mentem. És ezért „fetrengtem” a földön – azon kívül, hogy többször lerángattak –, hogy fel se merülhessen, hogy én dulakodtam velük” – fűzte hozzá.

Az MTVA-székházban Varju Lászlóval is komoly birkózást folytattak az őrök. Erről január elején szivárgott ki egy belső videó, melyet manipulatív módon megvágott a közmédia, de a teljes felvételen látni, hogy másképp történtek a dolgok:

Ezek is érdekelhetnek