Kocsis Máté már korán reggel szörnyű dolgokkal riogatta a népet

Kocsis Máté már korán reggel szörnyű dolgokkal riogatta a népet
Fotó: Facebook/Kocsis Máté

Hétfőn kezdődik az Országgyűlés tavaszi ülésszaka, ennek apropóján volt a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorának vendége Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője.

Kocsist keresztkérdésekkel nem akasztották meg, így zavartalanul mondhatta fel a szokásos leckét:

a brüsszeli bürokraták asztalai ismét tele vannak olyan tervekkel, amelyek, a „Soros-tervnek” megfelelően, bevándorló-kontinenssé tennék Európát. Ezeket a javaslatokat – így a határvédelem jogának gyengítését, a migránsvízum bevezetését, a migrációt segítő Soros-szervezetek támogatásának növelését, és a nem bevándorláspárti országok pénzügyi vagy adminisztratív eszközökkel történő megbüntetését – a Fidesz-KDNP elutasítja

– magyarázta ki a politikus.

A kormánypárti politikus szerint a tervek között van a kötelező betelepítési kvóta is, amelyet „a magyarok minden idők legnagyobb részvételű népszavazásán elutasítottak”.

Beszámolt arról is, hogy a családvédelmi akcióterv várhatóan négy törvényt érint majd. Az érintett jogszabályok közé sorolta a költségvetési és az egészségbiztosítási törvényt, a munka törvénykönyvét, valamint az adótörvényeket. A vonatkozó indítványokat rövidesen, akár még februárban benyújthatja a kormány – fűzte hozzá.

Kocsis Máté „interjújából” a szokásos ellenzékgyalázás sem maradhatott ki: a kormánypártokon kívül mindenki más a „brüsszeli politikát támogatja” – mantrázta. Riogatott azzal is, hogy a magyar ellenzéki politikusok egyre erőszakosabbak, nem riadnak vissza attól sem, hogy

a magyar parlamenti hagyományoktól teljesen idegen viselkedést tanúsítsanak az Országgyűlésben.

Kapcsolódó hírek