Belföld

Rendesen betojhattak: Orbán Viktor is beszédet mond a Békemeneten

Bűnügy

Leszámolás? Egymásnak esett két csapat Pécs belvárosában, két férfit elgázoltak – videón az eset

Baleset

Nagy baleset a Liszt Ferenc-repülőtérre vezető úton, teljes útlezárás

Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó céget promóz Orbán Viktor a Facebookon

Mészáros a búzában hisz, Orbán meg Mészárosban.

Orbán Viktor a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó visontai búzafeldolgozó átadásán 2019. február 11-én.
Orbán Viktor a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó visontai búzafeldolgozó átadásán 2019. február 11-én. Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Alig burkolt reklámot posztolt 644 ezer Facebook-követőjének Orbán Viktor hétfő délelőtt, a futtatott cég ráadásul régi barátja (és nem strómanja), az ország leggazdagabb emberének, Mészáros Lőrincnek az érdekeltségébe tartozik.

Orbán az alábbi fotót tette közzé, és bár a szabályozás megkívánná, a szabályok felett álló miniszterelnök sehol nem jelezte a posztban, hogy a Viresol céget reklámozza:

“A búzában hiszünk // We believe in wheat”

Posted by Orbán Viktor on Monday, February 11, 2019

A 444 megjegyzi, hogy a cég, melynek szlogenjét is odabiggyesztette Orbán a fotóhoz, Mészáros Lőrinc érdekkörébe tartózik. Az Agrárszektor szerint a Viresol korábban Visonta Projekt Kft. néven futott, tavaly év elején keresztelték át.

A Gazdasági és Versenyhivatal korábban egyébként közzétett egy ajánlást, hogy miként kell jelölni a közösségi médiában bújtatottan reklámozó, szponzorált tartalmakat. Orbán Viktor viszont a jelek szerint nem hisz az effajta intelmekben, és azon már tényleg ne is akadjunk fenn, hogy egy miniszterelnök a gyerekkori „nem stróman” milliárdos barátjának cégével ennyire nyilvánosan, a legnagyobb természetességgel dicsekszik, hogy tényleg már csak azt nem írja oda, hogy

„ezt nézzétek, ez is az enyém”.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!