Egészségügy

Pintér Sándor véletlenül majdnem kétszer is megemelte az egészségügyisek bérét, de szerencsére időben eszmélt

Időjárás

Intenzív havazásra figyelmeztet a Közút, néhány órán belül komoly fennakadás lehet ezekben a megyékben

Külföld

Rossz hírek érkeztek Ferenc pápa állapotáról

Gyurcsány lázadásra buzdított évértékelő beszédében

Szilágyi SzabolcsSzilágyi Szabolcs
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke 15. évértékelő beszédét tartja Budapesten, a Sofitel Hotelben 2019. február 9-én.
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke 15. évértékelő beszédét tartja Budapesten, a Sofitel Hotelben 2019. február 9-én. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A lázadás hazafias kötelesség azok számára, akik torkig vannak a rendszerrel – jelentette ki a Demokratikus Koalíció elnöke évértékelő beszédében szombaton, Budapesten. Gyurcsány Ferenc beszédében úgy fogalmazott:

aki magyar hazafiként akar élni, annak ebben a világban lázadnia kell.

ÉLŐ: Gyurcsány Ferenc évet értékel

ÉLŐ: Gyurcsány Ferenc évet értékel

Posted by atv.hu on Saturday, February 9, 2019

Helyesen lázadt az a bíró, aki nem volt hajlandó elítélni a hajléktalanokat, és helyesen lázadnak azok az orvosok és nővérek, akik otthagyják az „iszonyatos állapotban” lévő Honvédkórházat, és inkább kiállnak a nyilvánosság elé – hangoztatta.

Lázad az a tanár is, aki, amikor a hatalom Ady Endrébe törli a lábát nap mint nap, azt idézi a költőtől, hogy „aki tudatosan hazudik, az galád, aki ismert hazugságot elhisz, az meg hülye”

– fűzte hozzá, és úgy fogalmazott, nem kívánja senkitől, hogy szeplőtlenül érkezzen ebbe a küzdelembe, céljuk ugyanis egy európai, demokratikus és polgári Magyarország létrejötte. Ennek megvalósulása után pedig az ezért közösen küzdők demokratikus körülmények közötti vitában tisztázhatják nézetkülönbségeiket.

Gyurcsány Ferenc elmondta, szurkolt az Audi gyárában sztrájkoló dolgozóknak, és szurkol a Magyar Tudományos Akadémiának, ahogyan korábban a CEU-nak is szurkolt. Ugyanis aki bezár egy egyetemet, az lakatot tesz a holnapra, Orbánék pedig bezártak egy egyetemet – jelentette ki.

Szerinte Orbán Viktor nem a menekültek ellen, hanem azok érkezéséért harcol:

a kormányfő azért küzd, hogy az emberek féljenek, mert a félelem egyben tart egy közösséget, attól függetlenül, hogy az a közösség vereségre van ítélve.

Gyurcsány szerint aki nem hajlandó aláírni a menekültkérdés rendezéséről szóló nemzetközi megállapodásokat, az azt szeretné, hogy a probléma fennmaradjon, mert azt gondolja, hogy a probléma fenntartása az ő hatalmát szolgálja.

Orbán Viktor a „félelem legnagyobb mestere ma Magyarországon”, és aki nem megy vele szembe, az a jövőt rombolja.

A volt kormányfő a májusi EP-választás történelmi tétjének nevezte, hogy egy Emmanuel Macron francia elnök és Angela Merkel német kancellár politikája fémjelezte erős, az állampolgárai érdekében közösen fellépni tudó Európa jön-e létre, vagy pedig egy a saját lakosságát ijesztgető, bezárkózó kontinens, amit Matteo Salvini olasz belügyminiszter és Orbán Viktor magyar kormányfő képvisel.

Ezek is érdekelhetnek

Fidesz: Gyurcsányék cserben hagyták a nyugdíjasokat

Donáth Anna beleszállt Gyurcsányba: „a Momentum az utolsó mohikán”

A CÖF Bécsben próbálta kioktatni az ottani magyarokat arról, hogy miért rossz a Nyugat

Gulyás Gergely: továbbra is Gyurcsány Ferenc a főnök

Gyurcsány Ferenc nagy bejelentést tett: most tényleg jön a Gyurcsány-show

1,2 milliárdból épül lovaspálya a Lázár János-féle mezőhegyesi ménesbirtokon