Önállóan indul a Jobbik az EP-választáson

Ennyit a nagy ellenzéki összefogásról.

Önálló listát állít a májusi európai parlamenti választásra a Jobbik; egységes, hitében, elszántságában erős frakcióval vág neki a párt a parlament tavaszi ülésszakának és a 2019-es évnek – magyarázta Gyöngyösi Márton frakcióvezető, elnökhelyettes a Mátraszentlászlón tartott háromnapos kihelyezett frakcióülést összegző pénteki sajtótájékoztatóján.

Gyöngyösi értékelése szerint a „kifejezetten jó hangulatú” frakcióülés cáfolta mindazok elképzeléseit, akik úgy gondolták, az Állami Számvevőszék bírsága és „a Fidesz minden ármánykodása után a Jobbik depresszióba esik”. A tanácskozáson egyetértettek abban, hogy a Jobbik az Országgyűlés tavaszi ülésszakán és az utcán is szembeszáll „a Fidesz félfeudális, diktatórikus rendszerével”.

A frakcióülés témája volt az egy hete kapott számvevőszéki „gigabírság” is, amellyel együtt a Jobbik büntetésének összege immár megközelíti az egymilliárd forintot – mondta. Hozzátette: a büntetés megfizetésére részletfizetést kérnek, ezzel párhuzamosan a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához és a luxembourgi Európai Bírósághoz fordulnak jogorvoslatért.

Az elnökhelyettes tájékoztatása szerint a találkozón is megerősítették, hogy

a májusi európai parlamenti választásra önálló listát állít a Jobbik.

A pártnak kész programja van az induláshoz és hamarosan a jelöltjeiket is megnevezik – mondta Gyöngyösi, aki szerint az EP-ben is határozott politizálásra készülnek: nem fogják engedni, hogy a jelenlegi kormány kivezesse Magyarországot az unióból és Orbán Viktor miniszterelnök „önkényes uralkodásának” következtében Magyarországot „megszégyenítsék, megbüntessék és a magyaroknak járó (brüsszeli) forrásokat megvonják”.

Kapcsolódó hírek