Csillagászati pénzt keresett tavaly egy KDNP-s képviselő titkára

Többet tett zsebre, mint amennyi Orbán fizetése, bár a kisebb vagyonokból gyakran kell tintapatronra is költenie.

1,2-1,6 millió forintos havi fizetést kapott tavaly a KDNP-s Aradszki András egyik titkár-asszisztense, Eőry Zsolt, de a hvg.hu szerint előfordult olyan is, hogy egy hónapban 2,63 millió forintért hajtotta a mókuskereket.

A lap még tavaly novemberben írt arról, hogy Aradszki 1,63 millió forintért alkalmazza egyik munkatársát. Ez akkora pénz, hogy nem csak az államtitkárok, de még a miniszterelnök is kevesebből intézi a hónapot.

A hvg.hu most hozzájutott a tavaly májustól októberig terjedő adatokhoz, ami szerint volt ennél eredményesebb hónapja is Eőrynek:

szeptemberben 2,63 milliót kaszált a kDNP-s asszisztens.

A lap megkérdezte Aradszkit, hogy mégis mi indokolja ezt a luxusfizetést. A politikus nem volt partner a felvilágosításban, annyit mondott csak, hogy Eőry tagja a KDNP egyházügyi szakértői tanácsának, a KDNP diósdi szervezetét is vezeti, és

mindenben segíti a munkáját, gyakorlatilag 24 órás szolgálatot lát el.

Eőry is azt magyarázta a hvg.hu-nak, hogy

„ha hétvégén, éjjel, ünnepnapon, vagy bármikor szükség van rám, akkor készen kell állnom. Képviselő úrnak mindenféle képviselőséggel kapcsolatos dolgát én intézem: a beszédek megszerkesztésétől a programok egyeztetésén át mindent nekem kell csinálni. És még a választókerületi irodát is vezetem”.

Azt is elmesélte, hogy egyáltalán nem vidám ennyit dolgozni,

„nekem is két kisgyerekem van, de be kell vállalnom, hogy nem vagyok velük, úgy nőnek föl, hogy nem tudom őket elvinni egy ünnepélyre sem (…) ebben a munkakörben egyébként nincs semmiféle egyéb juttatás, tehát se ruhapénz, se benzin, se telefon, se cafeteria, mindent magamnak kell megoldanom, pedig hát ugye a ruházkodásra is oda kell figyelni, és nyomtatópapírt, tintapatront kell venni”

– ecsetelte a KDNP-s, hogy hogyan próbál kijönni a havi 1,6-2,6 millióból.

Kapcsolódó hírek