Ma kiderül, megbénítják-e a Tescót a győri bérszámfejtők

Hétfőn tárgyalóasztalhoz ülnek a Tesco Global Áruházak Zrt. képviselői és a a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete által támogatott sztrájkbizottság vezetői a másfél hete bejelentett sztrájkkészültség miatt – értesült a Magyar Idők.

A Tesco decemberben jelentette be, hogy, az idei év elején üzleti szolgáltató központot hoz létre Budapesten.

Ennek hozadékaként viszont megszűnik a győri irodaközpont, ahol az áruházlánc összes hazai alkalmazottjának bérszámfejtése zajlik.

A döntés miatt kellemetlen helyzetbe kerülő munkavállalóknak a Magyar Idők szerint a környéken nem tudnak hasonló munkakörben állást kínálni, opcióként az új budapesti szolgáltató központot ajánlották fel számukra, de az a nagy távolság miatt elfogadhatatlan a győri dolgozók számára.

A sztrájkbizottság az egységes követelésben átképzési hozzájárulást kér a kirúgott dolgozóknak. Továbbá szakszervezeti közreműködéssel szeretnék elérni, hogy a cég tartsa be a felmondás esetén járó felmondási időt minden érintett esetében, ezalatt viszont mentse fel őket a munkavégzés alól, ezenkívül biztosítson részükre végkielégítést és további hathavi alapbért

– írja a lap, és úgy tudják, a hétfői tárgyaláson a közép-európai leánycégeket összefogó Tesco Europe humánpolitikai ügyekért felelős képviselője is részt vesz.

Kapcsolódó hírek