Időjárás

Lehűlés és özönvíz: hétvégére rendesen elromlik az időjárás, mutatjuk a friss előrejelzést

Bűnügy

Kukásokra lőttek Budapesten, ketten kórházba kerültek

Kultúra

Ingyenesen nézhető három klasszikus magyar film a Filmión vasárnap estig

Ma kiderül, megbénítják-e a Tescót a győri bérszámfejtők

Harta ViktorHarta Viktor

Hétfőn tárgyalóasztalhoz ülnek a Tesco Global Áruházak Zrt. képviselői és a a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete által támogatott sztrájkbizottság vezetői a másfél hete bejelentett sztrájkkészültség miatt – értesült a Magyar Idők.

A Tesco decemberben jelentette be, hogy, az idei év elején üzleti szolgáltató központot hoz létre Budapesten.

Ennek hozadékaként viszont megszűnik a győri irodaközpont, ahol az áruházlánc összes hazai alkalmazottjának bérszámfejtése zajlik.

A döntés miatt kellemetlen helyzetbe kerülő munkavállalóknak a Magyar Idők szerint a környéken nem tudnak hasonló munkakörben állást kínálni, opcióként az új budapesti szolgáltató központot ajánlották fel számukra, de az a nagy távolság miatt elfogadhatatlan a győri dolgozók számára.

A sztrájkbizottság az egységes követelésben átképzési hozzájárulást kér a kirúgott dolgozóknak. Továbbá szakszervezeti közreműködéssel szeretnék elérni, hogy a cég tartsa be a felmondás esetén járó felmondási időt minden érintett esetében, ezalatt viszont mentse fel őket a munkavégzés alól, ezenkívül biztosítson részükre végkielégítést és további hathavi alapbért

– írja a lap, és úgy tudják, a hétfői tárgyaláson a közép-európai leánycégeket összefogó Tesco Europe humánpolitikai ügyekért felelős képviselője is részt vesz.

Ezek is érdekelhetnek

Itt a legolcsóbb a tej és a tojás – teszteltük a július 1-től üzemelő állami árfigyelőt

Nagy bejelentést tett a Tesco, ez minden vásárlót érint

Fizetésemelést jelentett be a Tesco, ennyit lehet náluk keresni márciustól

Kocsis Máté, miután Varga bedöntötte az OTP árfolyamát: az csak a pénzügyminiszter magánvéleménye volt, hogy emelni kell a bankadót

Változik az árstopos termékekre vonatkozó limit a Tesconál húsvét előtt

Szervizdíjat vezethetnek be a magyar szállodákban, meg is van a mértéke