Baleset

Súlyos buszbaleset történt az éjszaka Zalában, rengetegen megsérültek

Belföld

Videóval üzent Magyar Péter a fideszeseknek, akik két napja a péniszén lovagolnak

Baleset

Megszólalt a MÁV-vezér a hajnalban történt újabb vasúti baleset kapcsán

Szegény Matolcsy Györgynek egy fillér megtakarítása sincsen

MATOLCSY György
Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke felszólal a jegybank 2017-es üzleti jelentése és beszámolója, valamint az annak elfogadásáról szóló országgyűlési határozati javaslat együttes általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. október 18-án. Fotó: MTI/Soós Lajos

A havi közel hatmillió forintja ellenére semmilyen megtakarítással nem rendelkezik a Magyar Nemzeti Bank vezetője – derül ki Matolcsy György legfrissebb vagyonnyilatkozatából, mely tegnap jelent meg az Országgyűlés honlapján.

Matolcsy e szerint

havi ötmillióért igazgatja a jegybankot, emellett havi 750 ezer forintnak is örülhet, mivel 2018. februárja óta a Budapest Institute of Banking Zrt. banki, pénzügyi témakörben indított tanfolyamain témavezetői, lektorálási feladatokat lát el, valamint a vizsgabizottságban is részt vesz.

Ilyen havi apanázs mellett, melyért az egyszerű halandó éveket kénytelen robotolni, azt hinnénk, hogy Matolcsy vagyonnyilatkozatában mindenféle javakat látunk majd, de nem:

papíron ugyanis nincs a nevén jármű, és nincs megtakarítása sem.

A vagyonnyilatkozat szerint az MNB-vezérnek Balatonakarattyán van ugyan egy 150 négyzetméteres családi háza egy 1422 négyzetméteres területen, de ehhez még 1985-ben jutott hozzá, felerészt öröklés, felerészt adás-vétel során.

A 168 Óra megjegyzi, Matolcsy a kapott juttatások között feltüntette az évi 540 ezer forintos cafetériát, a havi 14 ezer forintos étkezési jegyet, a bruttó 20 ezer forintos napidíjat, amit külföldi tartózkodás esetén kap. Pluszban egy mobilt és egy autót is kap használatra, de ezekről már nem árult el részleteket.

Ez is érdekelhet:
Talán sikerül a kilábalás: már 402 ezer forinttal nőtt Orbán Viktor vagyona

Magyar Orbánnak: A hazudozások ideje lejárt, vége van, miniszterelnök úr!

Újra meglopja felhasználóit az Apple, megszólalt az MNB

Rengeteg aranyat vásárolt az MNB

Rovarirtóval szennyezett babot hívott vissza egy áruházlánc

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz

Matolcsy megszólalt, nagyobb a baj, mint gondoltuk: „életveszélyes ilyen államháztartási hiányt vinni”