Baleset

Tartálykocsi és személyautó ütközött Nagybajomnál, egy ember meghalt

Közlekedés

Ingyenes lesz a tömegközlekedés januártól ebben a magyar városban

Bulvár

Orbán Viktor azon vihog a TikTok-on, hogy megbénította Budapest közlekedését a havazás

Szegény Matolcsy Györgynek egy fillér megtakarítása sincsen

Harta ViktorHarta Viktor
Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke felszólal a jegybank 2017-es üzleti jelentése és beszámolója, valamint az annak elfogadásáról szóló országgyűlési határozati javaslat együttes általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. október 18-án.
Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke felszólal a jegybank 2017-es üzleti jelentése és beszámolója, valamint az annak elfogadásáról szóló országgyűlési határozati javaslat együttes általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. október 18-án. Fotó: MTI/Soós Lajos

A havi közel hatmillió forintja ellenére semmilyen megtakarítással nem rendelkezik a Magyar Nemzeti Bank vezetője – derül ki Matolcsy György legfrissebb vagyonnyilatkozatából, mely tegnap jelent meg az Országgyűlés honlapján.

Matolcsy e szerint

havi ötmillióért igazgatja a jegybankot, emellett havi 750 ezer forintnak is örülhet, mivel 2018. februárja óta a Budapest Institute of Banking Zrt. banki, pénzügyi témakörben indított tanfolyamain témavezetői, lektorálási feladatokat lát el, valamint a vizsgabizottságban is részt vesz.

Ilyen havi apanázs mellett, melyért az egyszerű halandó éveket kénytelen robotolni, azt hinnénk, hogy Matolcsy vagyonnyilatkozatában mindenféle javakat látunk majd, de nem:

papíron ugyanis nincs a nevén jármű, és nincs megtakarítása sem.

A vagyonnyilatkozat szerint az MNB-vezérnek Balatonakarattyán van ugyan egy 150 négyzetméteres családi háza egy 1422 négyzetméteres területen, de ehhez még 1985-ben jutott hozzá, felerészt öröklés, felerészt adás-vétel során.

A 168 Óra megjegyzi, Matolcsy a kapott juttatások között feltüntette az évi 540 ezer forintos cafetériát, a havi 14 ezer forintos étkezési jegyet, a bruttó 20 ezer forintos napidíjat, amit külföldi tartózkodás esetén kap. Pluszban egy mobilt és egy autót is kap használatra, de ezekről már nem árult el részleteket.

Ezek is érdekelhetnek

Megszólalt az MNB a Revolut kapcsán, Matolcsyék már megint a neobank körül ólálkodnak: kezdhetnek aggódni az ügyfelek?

Matolcsy ismét a kormánnyal szájal: „már 2021-ben elindult a negatív gazdaságpolitikai fordulat”

Orbán Viktor: Ukrajna uniós tagsága nem esik egybe Magyarország nemzeti érdekeivel

Matolcsy az Európa-bajnok magyar inflációról: „ma szombat van, holnap vasárnap lesz”

Számos hibát találtak Mészáros Lőrinc szedett-vedett bankjánál, súlyos büntetés jött az MNB-től

Gulyás Gergely: továbbra is Gyurcsány Ferenc a főnök