Szegény Matolcsy Györgynek egy fillér megtakarítása sincsen

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke felszólal a jegybank 2017-es üzleti jelentése és beszámolója, valamint az annak elfogadásáról szóló országgyűlési határozati javaslat együttes általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. október 18-án.
Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke felszólal a jegybank 2017-es üzleti jelentése és beszámolója, valamint az annak elfogadásáról szóló országgyűlési határozati javaslat együttes általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. október 18-án. Fotó: MTI/Soós Lajos

A havi közel hatmillió forintja ellenére semmilyen megtakarítással nem rendelkezik a Magyar Nemzeti Bank vezetője – derül ki Matolcsy György legfrissebb vagyonnyilatkozatából, mely tegnap jelent meg az Országgyűlés honlapján.

Matolcsy e szerint

havi ötmillióért igazgatja a jegybankot, emellett havi 750 ezer forintnak is örülhet, mivel 2018. februárja óta a Budapest Institute of Banking Zrt. banki, pénzügyi témakörben indított tanfolyamain témavezetői, lektorálási feladatokat lát el, valamint a vizsgabizottságban is részt vesz.

Ilyen havi apanázs mellett, melyért az egyszerű halandó éveket kénytelen robotolni, azt hinnénk, hogy Matolcsy vagyonnyilatkozatában mindenféle javakat látunk majd, de nem:

papíron ugyanis nincs a nevén jármű, és nincs megtakarítása sem.

A vagyonnyilatkozat szerint az MNB-vezérnek Balatonakarattyán van ugyan egy 150 négyzetméteres családi háza egy 1422 négyzetméteres területen, de ehhez még 1985-ben jutott hozzá, felerészt öröklés, felerészt adás-vétel során.

A 168 Óra megjegyzi, Matolcsy a kapott juttatások között feltüntette az évi 540 ezer forintos cafetériát, a havi 14 ezer forintos étkezési jegyet, a bruttó 20 ezer forintos napidíjat, amit külföldi tartózkodás esetén kap. Pluszban egy mobilt és egy autót is kap használatra, de ezekről már nem árult el részleteket.

Tudsz te ennél jobbat is? Szerkesztő-újságírót keres a Röviden!

Kapcsolódó hírek