Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Lesöpörték az Audi komolytalan ajánlatát, tovább sztrájkolnak a dolgozók

Szimacsek Tibor szakszervezeti elnökségi tag, Németh Sándor, a szakszervezet elnöke és Csalogány György, a szakszervezet elnökhelyettese (b-j) sajtótájékoztatót tart az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) által meghirdetett egyhetes sztrájk megkezdéséről a győri Audi Hungaria Zrt. épülete előtt 2019. január 24-én.
Szimacsek Tibor szakszervezeti elnökségi tag, Németh Sándor, a szakszervezet elnöke és Csalogány György, a szakszervezet elnökhelyettese (b-j) sajtótájékoztatót tart az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) által meghirdetett egyhetes sztrájk megkezdéséről a győri Audi Hungaria Zrt. épülete előtt 2019. január 24-én. Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Éjszakába nyúló tárgyalásokkal folytatódtak az egyeztetések a győri Audi és a dolgozók szakszervezete között, de a feleknek most sem sikerült megállapodniuk – olvasható az Audi Hungária Független Szakszervezet közleményében.

Az autógyár munkásai csütörtök óta sztrájkolnak az alacsony bérek miatt.

A szakszervezet közleményében azt írja, hogy a gyár kétszer is eléjük tolt egy-egy új béremelési ajánlatot, de „mindkét üzleti titoknak minősülő béremelési ajánlat olyan mértékű, ami nem tükrözi a helyzet komolyságát”, a sztrájkbizottság ezért a tárgyalás helyszínén „mindkét ajánlatot határozottan elutasította”.

Így a sztrájk folytatódik, nincs megállapodás!

– írja az AHFSZ elnöksége, amely úgy értékelt, „a tárgyalások során a munkáltatói oldal teljes mértékig figyelmen kívül hagyta az elmúlt napok történéseit és munkatársaink kategorikus, egyértelmű véleményét”.