Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Baleset

Agyonlőtte magát egy középiskolás Nagyatádon

Fülöp herceg a balesete után tíz nappal végre bocsánatot kért a sérültektől

De a jogosítványát eszében sincs visszaadni.

Fülöp Edinburgh hercege, II. Erzsébet brit királynő férje.
Fülöp Edinburgh hercege, II. Erzsébet brit királynő férje.

Személyes levélben kért elnézést az idén 98 esztendős Fülöp edinburghi herceg, a brit uralkodó férje tíz nappal ezelőtti autóbalesetének sérültjétől.

A baleset a királyi család téli rezidenciája, Sandringham közelében történt január 17-én. A vétkes Fülöpnek nem esett baja, de a másik kocsi egyik utasának, a 45 éves Emma Fairweathernek eltört a csuklója, a Kiát vezető 28 éves nő pedig a térdén szenvedett könnyebb vágásos sérüléseket. A kocsiban utazott egy kilenchónapos kisfiú is, ő szerencsére nem sérült meg.

A Sunday Mirror című vasárnapi brit laphoz eljutott személyes levelében Fülöp most mélységes sajnálkozásának ad hangot a balesetben általa játszott szerepért, és külön azért is, mert az egyik résztvevő töréses sérülést szenvedett. Azt viszont nem írja le konkrétan, hogy őt terhelné a felelősség.

A balesetet a herceg azzal magyarázza, hogy

bár jól ismeri a kereszteződést, ahol az ütközés történt, a délutáni időpontban már alacsonyan járó nap azonban elvakította, így nem vette észre a közeledő másik járművet, és ennek következményei miatt komoly lelkiismeret-furdalás gyötri.

Fülöp hercegre a baleset miatt – ha megállapítják felelősségét – további rendőrségi intézkedések is várhatnak.