Baleset

Káosz, tömegbaleset az M7-esen Velencénél, több tucat jármű érintett

Bűnügy

Pedofil óvodai dolgozóra csapott le a rendőrség Gazdagréten

Bűnügy

14 éves beteg gyereket molesztált hónapok óta egy 56 éves férfi Harkányban

Dubajban hagyta több utasa csomagját a Wizz Air, elmagyarázták, miért

Szilágyi SzabolcsSzilágyi Szabolcs
Dubajban hagyta több utasa csomagját a Wizz Air, elmagyarázták, miért

Egy pórul járt utas számolt be az Indexnek arról, hogy a WizzAir Budapest-Dubai járat több utasának poggyászát Dubaiban hagyta a társaság.

Az utasokkal állítólag csak a ferihegyi landolás után közölték, hogy a csomagjaikra hiába várnak, majd jegyzőkönyvet vettek fel, de azt nem közölték velük, hogy a poggyászuk mikor érkezik utánuk. A beszámoló szerint Dubaiban sem tájékoztatták őket erről, csupán annyit mondtak nekik, hogy kis késéssel érkeznek majd Budapestre. Itthon kaptak egy webcímet, amin a nevük és egy azonosítószám használatával megnézhetik, hol tartanak a cuccaik, aztán ha megérkeznek, majd futárszolgálat viszi az utasok után a megadott címekre.

Az Index megkereste a WizzAirt, a cég válaszában parádés indoklással állt elő:

Az erős ellenszél miatt megnövekedett fogyasztás és a Budapestre előre jelzett hó miatt a Wizz Air W6 2498-as számú, Dubaiból Budapestre közlekedő járatának a szokásosnál több üzemanyaggal kellett elindulnia. Ezért, illetve a feladott poggyászok szokatlanul nagy mennyisége és tömege miatt néhány utas poggyászát felszállás előtt kirakodták, hogy a repülőgép a megengedett súlyhatáron belül maradjon

– írták, és hozzátették, „a légitársaság mindent megtesz, hogy a következő, január 29-i járattal minden hiányzó poggyászt eljuttasson az érintett utasokhoz”.

Az Index emlékeztetett, hogy nem ez az első csomagbotrány a WizzAirnél: tavaly szeptemberben ugyanez már egyszer lejátszódott, ugyanezen a járaton. Akkor is a rossz időjárási körülmények miatt nőtt meg a gép fogyasztása, ami miatt a csomagokon spórolt a cég.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Ömlött a vér az egyik utasból, kényszerleszállást hajtott végre egy Wizz Air-gép

Komoly fennakadások voltak Ferihegyen, fel kellett függeszteni a repülőtér forgalmát

Kényszerleszállást hajtott végre Ferihegyen egy utasszállító, 166 utassal a fedélzetén

Lehűlés érkezik a jövő héten, visszatérnek a hajnali fagyok

26 tonna kerozint elégetve, különgéppel érkezett Novák Katalin a klímacsúcsra

„Mocskos komcsi” – Dávid-csillagot festettek a Momentum előválasztási plakátjára Budapesten