Baleset

Káosz, tömegbaleset az M7-esen Velencénél, több tucat jármű érintett

Baleset

Holttestet találtak Budapesten, az Örs vezér téren

Bűnügy

Pedofil óvodai dolgozóra csapott le a rendőrség Gazdagréten

Karácsony Gergely bemutatta programját – szerinte ezek a legégetőbb problémák ma Budapesten

Tízpontos javaslatcsomagot dolgozott ki.

Szilágyi SzabolcsSzilágyi Szabolcs
Karácsony Gergely, a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje programbemutató rendezvényén a budapesti Flamenco szállóban 2019. január 26-án.
Karácsony Gergely, a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje programbemutató rendezvényén a budapesti Flamenco szállóban 2019. január 26-án. Fotó: MTI/Mónus Márton

Karácsony Gergely, a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje szombaton programbemutató rendezvényén ismertette tízpontos javaslatát, amelyet társadalmi vitára is bocsát.

Programjában első helyen szerepel a demokratikus működés erősítése, amelynek érdekében a Fővárosi Közgyűlés állampolgári javaslatokat is tárgyalna, és

a városháza lakók felé való kinyitásával, közpark megvalósításával létrehozná a Budapest Agórát.

Kiemelte még a megkötött szerződések, közérdekű adatok átláthatóságának biztosítását is.

A politikus programjában több pontban is foglalkozik a klímapolitikával, környezetvédelemmel. Karácsony Gergely fontosnak tartja a faállomány megóvását és fejlesztését, a szmogriadó-rendelet módosítását és olyan területek kijelölését is, ahova környezetszennyező autóval nem lehet behajtani. Emellett a klímavédelmi alap forrásait egy klaszteren keresztül használná fel. Megakadályozná, hogy a mostani zöldterületeket építési területté lehessen nyilvánítani, a főépítész mintájára főkertészt nevezne ki, és megőrizné a Városliget és a Római part eredeti formáját.

A legtöbb tennivaló Karácsony Gergely szerint a közlekedés területén van.

Elektromos buszok beszerzésével folytatni kell a buszállomány cseréjét – mondta –, és Pesten is folytatni kell a fonódó villamoshálózat kiépítését. Megemlítette emellett a városrészeket összekötő kerékpárutak építését is.

A lakhatási helyzeten Karácsony úgy javítana, hogy

4,5-ről 10 százalékra emelné a bérlakások arányát, lakásügyi ombudsmant nevezne ki, a lakbért pedig az önkormányzati lakások esetében jövedelmi helyzethez igazítanák.

Karácsony Gergely szerint innovatív gazdaságra van szükség, a most nem használt ipari területeket újra kell hasznosítani.

Mindezek mellett a politikus szoros együttműködést alakítana ki nyugat-európai városokkal, így olyan uniós forrásokhoz is hozzáférnének, amelyek a kormánytól függetlenül is elérhetőek.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Pedofilozós óriásplakátok jelentek meg Orbán Viktor fotójával

Karácsony Gergely: „Putyin egyik legfontosabb tanítványa” Budapestet fojtogatja

Nekiesett a fővárosi Fidesz Karácsony Gergelynek

300 milliárd forint uniós forrás érkezik Budapestre közvetlenül, hogy Orbánék ne lophassák el

Magyar Péter készül valamire március 15-én

Másodfokúra emelték az árvízvédelmi készültséget Budapesten