Belföld

„Helló, Röfi!” – Megidézte Orbán Viktort a kormánybiztos

Gazdaság

Lecsap a Temu piactérre a Gazdasági Versenyhivatal

Bűnügy

Bizonyíték került elő arról, hogy Orbán Viktor döntött a pedofil igazgató kitüntetéséről

A Szépművészeti Múzeumból kölcsönzött művek díszítik Orbán „puritán” munkahelyét

A puritánság jobban teljesít.

Harta ViktorHarta Viktor
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök és Mario Zenari nuncius a miniszterelnök hivatalában, a Karmelita kolostorban Budapesten 2019. január 22-én.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök és Mario Zenari nuncius a miniszterelnök hivatalában, a Karmelita kolostorban Budapesten 2019. január 22-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Több tucat festményt kölcsönöztek ki a Szépművészeti Múzeumból a Várba költözött Miniszterelnökség dekorálására – derítette ki az Átlátszó.

Közadatigényléssel szerezték meg azon tárgyak listáját, melyekkel a kormánypárti sajtóban folyamatosan puritánozott, 21 milliárd forintot felemésztő hivatalt dobták fel.

E szerint a Várgondnokság Nonprofit Kft.

összesen 38 műtárgyat (34 festményt és 4 szobrot) kölcsönzött ki a Szépművészeti Múzeumból 2018. november 28-tól egészen 2023. december 31-ig.

„A műtárgyak tárolási helye a kölcsönzés időtartama alatt a budapesti Színház u. 5-7., vagyis a Karmelita-kolostor, az új miniszterelnöki iroda” – írja az összesítés.

Az Átlátszó közzé is tette a kikölcsönzött művek listáját, de még ez sem minden, amit Orbánék a puritánságról gondolnak: az Iparművészeti Múzeum például szőnyegekkel járult hozzá a Miniszterelnökség berendezéséhez.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Bizonyíték került elő arról, hogy Orbán Viktor döntött a pedofil igazgató kitüntetéséről

Orbán Viktor az Egyesült Államokba látogat, Donald Trumpot is megnézi

„Mocskos komcsi” – Dávid-csillagot festettek a Momentum előválasztási plakátjára Budapesten

Orbán Viktor pénteken Törökországban fog szónokolni

Pedofilozós óriásplakátok jelentek meg Orbán Viktor fotójával

Lehűlés érkezik a jövő héten, visszatérnek a hajnali fagyok