Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

A Szépművészeti Múzeumból kölcsönzött művek díszítik Orbán „puritán” munkahelyét

A puritánság jobban teljesít.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök és Mario Zenari nuncius a miniszterelnök hivatalában, a Karmelita kolostorban Budapesten 2019. január 22-én.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök és Mario Zenari nuncius a miniszterelnök hivatalában, a Karmelita kolostorban Budapesten 2019. január 22-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Több tucat festményt kölcsönöztek ki a Szépművészeti Múzeumból a Várba költözött Miniszterelnökség dekorálására – derítette ki az Átlátszó.

Közadatigényléssel szerezték meg azon tárgyak listáját, melyekkel a kormánypárti sajtóban folyamatosan puritánozott, 21 milliárd forintot felemésztő hivatalt dobták fel.

E szerint a Várgondnokság Nonprofit Kft.

összesen 38 műtárgyat (34 festményt és 4 szobrot) kölcsönzött ki a Szépművészeti Múzeumból 2018. november 28-tól egészen 2023. december 31-ig.

„A műtárgyak tárolási helye a kölcsönzés időtartama alatt a budapesti Színház u. 5-7., vagyis a Karmelita-kolostor, az új miniszterelnöki iroda” – írja az összesítés.

Az Átlátszó közzé is tette a kikölcsönzött művek listáját, de még ez sem minden, amit Orbánék a puritánságról gondolnak: az Iparművészeti Múzeum például szőnyegekkel járult hozzá a Miniszterelnökség berendezéséhez.