Bulvár

Orbán Viktor azon vihog a TikTok-on, hogy megbénította Budapest közlekedését a havazás

Baleset

Tartálykocsi és személyautó ütközött Nagybajomnál, egy ember meghalt

Közlekedés

Ingyenes lesz a tömegközlekedés januártól ebben a magyar városban

Orbán 505 milliós támogatást ajánlott fel szíriai keresztény kórházak támogatására

RövidenRöviden
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j2) és Mario Zenari nuncius (k) a miniszterelnök hivatalában, a Karmelita kolostorban Budapesten 2019. január 22-én. Mellettük Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere (j3) és Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára (j).
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j2) és Mario Zenari nuncius (k) a miniszterelnök hivatalában, a Karmelita kolostorban Budapesten 2019. január 22-én. Mellettük Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere (j3) és Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára (j). Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Orbán Viktor Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nunciust fogadta ma a puritán Karmelita kolostorban, és átadta neki a magyar kormány szíriai humanitárius segítségnyújtásáról szóló okiratot – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A megbeszélésen részt vett

  • Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere,
  • Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára,
  • Michael August Blume, budapesti apostoli nuncius és
  • Giampaolo Silvestri, a kedvezményezett AVSI Alapítvány főtitkára is.

Orbán Viktor elmondta: Magyarország elkötelezett a Közel-Keleten szükséget szenvedő közösségek és családok megsegítésében, és szeretne hozzájárulni a háború okozta humanitárius katasztrófa enyhítéséhez.

Szolidaritása jegyében ezért Magyarország kormánya

505 millió forint támogatást nyújt a „Nyitott Kórházak” elnevezésű szíriai humanitárius kezdeményezést megvalósító olasz AVSI Alapítvány számára az aleppói Szent Lajos Kórház, a damaszkuszi Francia Kórház és a szintén a szír fővárosban lévő Olasz Kórház egyéves működésének biztosítására.

Mario Zenari bíboros a megbeszélésen felidézte a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen hétfőn tartott előadásában is ismertetett tényeket: a szíriai erőszak elsősorban a kisebbségeket, leginkább a keresztényeket sújtotta, és közülük is a legvédtelenebbek, a nők és a gyermekek szenvedtek a legtöbbet.

A lakóházak nagy része megsérült, minden harmadik iskolát leromboltak. A kórházak fele elpusztult vagy használhatatlanná vált. Elmondta, a nemzetközi támogatással a helyi keresztény egyházak által működtetett kórházak nemcsak keresztény betegeket gyógyítanak, a muzulmánok pedig sokszor a kórházban csodálkoznak rá, hogy azoktól kapnak segítséget, akiket hitetleneknek tartanak. Ezek az egészségügyi központok tehát a megbékélést, társadalmi összetartást is szolgálják – hangoztatta Mario Zenari.

Ezek is érdekelhetnek

Gulyás Gergely: továbbra is Gyurcsány Ferenc a főnök

Orbán Viktor: Ukrajna uniós tagsága nem esik egybe Magyarország nemzeti érdekeivel

Orbán Viktor az Európai Tanács elnökével tárgyalt

Megszünteti a kormány az Országos Meteorológiai Szolgálatot

Orbán Viktor azon vihog a TikTok-on, hogy megbénította Budapest közlekedését a havazás

Orbán most jelentette be: megtámadunk valakiket