Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Schwarzenegger is elköszönt Andy Vajnától

Stallone és Banderas is üzent.

Twitter-oldalán búcsúzott Andy Vajnától Arnold Schwarzenegger. Arnold jólelkű, hatalmas szívű embernek ismerte meg az elhunyt producert, akire barátként tekintett.

https://twitter.com/Schwarzenegger/status/1087023465742315520

Andy nagyon kedves barátom volt, és egyben Hollywood egyik forradalmasítója. Bebizonyította, hogy nincs szükség nagy stúdiókra ahhoz, hogy olyan hatalmas filmeket hozzon össze, mint például a Terminátor 2 vagy a Total Recall. Andy-nek hatalmas szíve volt, ő volt az egyik legnagylelkűbb ember, akit valaha ismertem. Hiányozni fog. Együttérzek a családjával

– írta Schwarzenegger.

Banderas is üzent

Antonio Banderas, aki az 1996-ban bemutatott Evita című film forgatásán dolgozott együtt a producerrel, szintén a Twitteren búcsúzott. „Isten veled, barátom. Köszönök mindent. Adios amigo mío. Gracias por todo” – írta spanyolul is.

Banderas Chet alakította a filmben, amelyet öt kategóriában – köztük Banderast a legjobb színészi alakításért – jelöltek Oscar-díjra. A film egyik producere Andy Vajna volt és a forgatás legnagyobb rész Budapesten zajlott.

Stallone: Összetört a szívem

Sylvester Stallone, aki a Rambo című filmek főzereplőj volt, Instagramon búcsúzott a néhai producertől. A színész „úttörőnek” nevezte Vajnát. „Akkor hitt az ’Első vér’ című, első Rambo-filmben, amikor még senki. Összetört a szívem” – fogalmazott a Floridában élő színész.

Andy Vajna 74 évesen hunyt el budapesti otthonában.

Producerként 59 film fűződik a nevéhez, köztük olyan világszerte ismert és elismert alkotások, mint a Szabadság szerelem, a Zenedoboz (Music Box), a Rambo-filmek, az Angyalszív, a Terminátor, az Evita vagy a Jákob lajtorjája. Az 1997 és 2019 között gyártott magyar filmek közül a legmagasabb nézőszámot Andy Vajna filmje, A miniszter félrelép érte el.

Kapcsolódó friss hírek

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten