Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

A kormány elkezdett hirdetni az RTL Klubon

A kormány elkezdett hirdetni az RTL Klubon

Az RTL Klubon is megjelentek az Orbán-kormány intézkedéseit népszerűsítő, illetve hivatalosan „Magyarország jobban teljesítését” bemutató hirdetések – vette észre a Media1.hu.

A társadalmi célúként sugárzott reklámok megjelenése a lap szerint azt mutatja, hogy

a Fidesz stratégiát váltott, és az eddig ellenségként kezelt, állami hirdetésekből semmit nem látó csatorna is fontos lett számukra néhány hónappal az európai uniós és az önkormányzati választások előtt.

Az RTL Magyarország Marketing- és Kommunikációs Igazgatósága az Indexnek azt mondta, nincs ebben semmi meglepő vagy különös, hiszen 2014-ben is voltak az RTL Klubon társadalmi célú kormányhirdetések, és mivel a mostaniak is megfelelnek a társadalmi célú reklámok kritériumainak, leadhatók a csatornán.

A közelgő választások mellett az is lehet, hogy a kormány berezelt Jávor Benedek EP-képviselő akciójától, a Párbeszéd európai parlamenti képviselője ugyanis a Klubrádió és a Mérték Médiaelemző Műhely társaságában bepanaszolta Brüsszelben a magyar kormányt, amiért az állami hirdetések rendre a kormányközeli médiumoknál landolnak.