Belföld

Tudják fokozni: presbiterré választotta K. Endrét a Bicskei Református Egyházközség a szabadulása után

Belföld

49 ingatlant kapott meg ingyen a református egyház az államtól Balog Zoltán elnöksége alatt

Belföld

Itt van Magyar Péter nagy bejelentése

„Mi szóltunk!” – Közleményt adott ki a számvevőszék az ellenzéki pártok felfüggesztett pénzeiről

Szilágyi SzabolcsSzilágyi Szabolcs

Mint korábban megírtuk, az Államkincstár függesztette a Párbeszéd és a Momentum állami támogatását, a Jobbikot pedig ismét nagy összegű bírsággal fenyegette meg.

A Népszavának nyilatkozó párbeszédes és momentumos politikusok szerint minden rendben van a pártjuk háza táján és nem értik, miért tartják vissza a pénzüket.

Az Állami Számvevőszék válaszul azt közölte, folyamatban van a tavalyi országgyűlési választás kampánypénzeinek ellenőrzése; a jelentéstervezetek nem nyilvánosak. A szervezet arról is tájékoztatott: már korábban megküldte a Momentum Mozgalomnak és Párbeszédnek a költségvetési támogatásuk felfüggesztéséről szóló tájékoztatást.

Az ÁSZ szerint a Momentum Mozgalom és Párbeszéd Magyarországért Párt nyilatkozatai azt bizonyítják, hogy nem ismerik az általuk felvett kampánypénzek felhasználásával és elszámolásával kapcsolatos jogállami kereteket, törvényi előírásokat, eljárási szabályokat.

A számvevőszék a Momentum és a Párbeszéd költségvetési támogatásának felfüggesztéséről szóló tájékoztatást, valamint az ellenőrzésükről szóló jelentéstervezetet észrevételezésre már korábban megküldte a pártok közhiteles nyilvántartásban szereplő székhelyére. Az ÁSZ a két párt beérkezett észrevételeinek értékelése után a megállapításait jelentésekbe foglalja, amelyeket a lehető leghamarabb nyilvánosságra hoz a honlapján

– tették hozzá.

A további, az adatszolgáltatást a törvényi előírásoknak megfelelően teljesítő jelölőszervezetek – a DK, a Fidesz és a KDNP, a Jobbik, az LMP, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, az MSZP, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata – esetében az ÁSZ a vonatkozó törvényi előírás alapján észrevételezésre megküldte a jelentéstervezeteket az érintett pártoknak.

Az ÁSZ tavaly október 4-én közölte, kezdeményezte a Párbeszéd és a Momentum Mozgalom költségvetési támogatásának felfüggesztését, mert a két jelölőszervezet nem biztosította a kampánypénzek ellenőrzésének feltételeit, a két párt nem biztosította az ellenőrzés lefolytatását, a közhiteles nyilvántartásban rögzített székhelyén többszöri megkeresés ellenére sem volt elérhető.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Itt van Magyar Péter nagy bejelentése

Rendületlenül imádja az ország a Fideszt, a kegyelmi ügy hatására sem erősödtek a baloldali pártok

Mi történik? Összehívta az Országgyűlés rendkívüli ülését Kövér László

Orbán Viktor pénteken Törökországban fog szónokolni

Felszólították a „folyamatosan Fidesz-panelekkel kommunikáló” LMP-t, hogy valljon színt

Megakadályozták a rendőrök, hogy Erdogan ellen tüntessen a Momentum képviselője