Bulvár

Tömegverekedés volt a Westend bevásárlóközpontban

Egészségügy

Tömeges ételmérgezés volt egy magyar kórházban

Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Befagyasztották a Momentum és a Párbeszéd állami támogatását

Tovább faragja az ellenzéket a mindenható állami szerv.

Szilágyi SzabolcsSzilágyi Szabolcs
Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke (elöl, b) és résztvevők zászlókkal vonulnak a Momentum Mozgalom Európához tartozunk! jelmondattal meghirdetett demonstrációján, a Szabadság térről a Hősök terére 2017. május 1-jén.
Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke (elöl, b) és résztvevők zászlókkal vonulnak a Momentum Mozgalom Európához tartozunk! jelmondattal meghirdetett demonstrációján, a Szabadság térről a Hősök terére 2017. május 1-jén. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A Népszava információi szerint a Momentumnál és a Párbeszédnél – bár nem kaptak semmilyen értesítést – úgy látszik, felfüggesztették a két párt állami támogatását.

Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd pártigazgatója a lapnak azt mondta, a Párbeszéd legutóbb októberben kapta meg az állami támogatását, csaknem 23 millió forintot. Nagyjából ezt az összeget kellett volna az Államkincstárnak elutalnia első negyedéves támogatásként is, ez azonban nem érkezett meg.

Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja is hasonló helyzetről számolt be: a 2018-as utolsó negyedévben még rendben megkapták a pénzt, idén viszont úgy tűnik, hiába várják a párt 12 milliós és az alapítványuk 21 millió forintos állami támogatását.

A támogatásokat azért függeszthette fel az Állami Számvevőszék, mert

nem tudta ellenőrizni a kampányköltéseket, és nem találta a pártokat a bejegyzett székhelyeken.

A Párbeszéd ugyan december 11-én beadta a szükséges papírokat, de az ÁSZ erre nem reagált. A Momentum szerint is ok nélküli az ÁSZ fenyegetése, mert párt időben és megfelelő módon tájékoztatta a számvevőszéket a költözésről.

A Népszava úgy tudja, a Jobbik is bajban van, a tavalyi 660 milliós mellé idén újabb százmilliós büntetésre készülhetnek.

„De legalább kormányozni tudnak”: elérte a 110 milliárd forintot a kórházak adóssága

Leköptek egy másfél éves kisgyermeket a Momentum utcai kampányolásán

„Mocskos komcsi” – Dávid-csillagot festettek a Momentum előválasztási plakátjára Budapesten

Dőlnek a csontvázak? Nyomoznak a CÖF plakátkampányos cége ügyében

Magyar Péter: Orbán Viktor térde reszket

4 milliárd forintból ezer parkolóhelyet alakítanak ki Kaposváron