Baleset

Holttestet találtak Budapesten, az Örs vezér téren

Belföld

Magyar Péter készül valamire március 15-én

Gazdaság

Lecsap a Temu piactérre a Gazdasági Versenyhivatal

Adás közben hagyta faképnél az Echo TV műsorát a momentumos Hajnal Miklós

Harta ViktorHarta Viktor

Műsor közben állt fel és ment ki az Echo TV stúdiójából hétfőn Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja, miután a kampánypénzek elszámolásáról kezdte faggatni a műsorvezető.

Még december közepén írta meg az Index, hogy a Momentum – a Párbeszéddel egyetemben – olyan jelentést kapott az Állami Számvevőszéktől, amely szerint nem tudtak elszámolni szabályszerűen a kampánypénzek felhasználásával, ezért

a hatóság kezdeményezte az állami támogatásuk felfüggesztését.

A Momentum tagadta a vádakat és hogy ne lettek volna elérhetőek az ÁSZ-ellenőrök számára, szerintük a szerv nem volt együttműködő.

A párt még karácsony előtt leadott minden számlát, állításuk szerint csak adminisztratív problémáik voltak, és akkor azt ígérték, elszámolásukat december közepén közzéteszik honlapjukon is.

Tegnap Hajnal Miklós az Echo TV-ben vendégeskedett, ahol elő is került a kampánypénzek elszámolásának témája. A párt egyébként december közepe helyett csak az adás napján töltötte fel az elszámolást a netre, amit nem mulasztott el Velkovics Vilmos műsorvezető Hajnal orra alá dörgölni.

A momentumos ezután kitette az asztalra a tételes elszámolásukat, kikérte a párt nevében, hogy azzal vádolták őket, hogy nem voltak elérhetők, és elmondása szerint már hónapokkal korábban elküldték a dokumentumokat az Állami Számvevőszéknek.

Hajnal arra is kitért, hogy Mészáros Lőrinc, az ország leggazdagabb emberének vagyonosodásáról szívesebben beszélgetne, legközelebb majd akkor hívják, ha ez lesz a téma.

„Ez volt itt röviden a valóságszünet”

– mondta Hajnal a dokumentumot lobogtatva, majd felállt, és faképnél hagyta Velkovicsot.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Mi történik? Összehívta az Országgyűlés rendkívüli ülését Kövér László

„Mocskos komcsi” – Dávid-csillagot festettek a Momentum előválasztási plakátjára Budapesten

Петер Сийярто: Örömmel megyek Oroszországba

Megakadályozták a rendőrök, hogy Erdogan ellen tüntessen a Momentum képviselője

Rendületlenül imádja az ország a Fideszt, a kegyelmi ügy hatására sem erősödtek a baloldali pártok

Mi történik? Polt Péter kezdeményezte egy MSZP-s téglájuk mentelmi jogának felfüggesztését