Baleset

Megszólalt a MÁV-vezér a hajnalban történt újabb vasúti baleset kapcsán

Bulvár

Elvitték minden idők legnagyobb ötöslottó nyereményét

Baleset

Súlyos buszbaleset történt az éjszaka Zalában, rengetegen megsérültek

Ügyészségi nyomozás lett Fekete-Győr eldobott füstbombájából

Fekete-Győr András
Fotó: Facebook/Momentum

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indított nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség amiatt, hogy a december 13-i Kossuth téri tüntetésen Fekete-Győr András elhajított egy füstbombát.

A nyomozás hírétől már a napokban harsogott a kormánybarát sajtó. Eszerint egy magánszemély tett feljelentést a BRFK-nál a Momentum elnökének füstbombahajításáról, a rendőrség pedig az ügyészségnek továbbították az ügyet.

A hvg.hu megkereste a Központi Nyomozó Ügyészséget. Mint megtudták,

a nyomozást már december 18-án elrendelték hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt.

Fekete-Győr a lapnak elmondta, hivatalos értesítést még nem kapott a nyomozás tényéről. Hozzátette, szerinte egy veszélytelen, játékboltban kapható füstképző eszközt dobott a rendőrök felé, miután a rendőrök felszólítás nélkül könnygázazni kezdték a tüntetőket.

A Momentum vezetője szerint

az a politikai rendszer, ami nem hajlandó tárgyalni, ami csak az erő nyelvén ért, ne lepődjön meg, ha az emberek visszatámadnak.

A felelősség szerinte azokat terheli, akik a rendőrsorfal mögé bújva belekényszerítik az embereket abba, hogy csak elzavarni lehessen őket, vagyis a felelősség Orbán Viktort és kormányát terheli az utcai ellenállás minden pillanatáért.

Fekete-Győr kijelentette, vállalja felelősségét azért, amit tett, ugyanakkor feltette a kérdést: azon biztonsági őrök ellen miért nem indul eljárás, akik az MTVA-székházban ellenzéki politikusokat bántalmaztak?

Elővette az Elios-ügyben elült nyomozást is, valamint felvetette azt is: a luxusjachtozó, magánrepülőző Orbán Viktor körmére miért nem néz rá az ügyészség?

Ez is érdekelhet:
Orbán a Facebookon szabadkozik, amiért végre neki kell újságírók elé állnia

Jogerősen elítélték Fekete-Győr Andrást a hivatalos személy elleni erőszak vádjában

Elképesztő: még ma is ott ült a parlamentben az ellenzék

Megvan a Momentum új elnöke

Rovarirtóval szennyezett babot hívott vissza egy áruházlánc

Lemondott Donáth Anna

SMS-ben toborozza híveit a Fidesz október 23-ra