Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Ügyészségi nyomozás lett Fekete-Győr eldobott füstbombájából

Ügyészségi nyomozás lett Fekete-Győr eldobott füstbombájából
Fotó: Facebook/Momentum

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indított nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség amiatt, hogy a december 13-i Kossuth téri tüntetésen Fekete-Győr András elhajított egy füstbombát.

A nyomozás hírétől már a napokban harsogott a kormánybarát sajtó. Eszerint egy magánszemély tett feljelentést a BRFK-nál a Momentum elnökének füstbombahajításáról, a rendőrség pedig az ügyészségnek továbbították az ügyet.

A hvg.hu megkereste a Központi Nyomozó Ügyészséget. Mint megtudták,

a nyomozást már december 18-án elrendelték hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt.

Fekete-Győr a lapnak elmondta, hivatalos értesítést még nem kapott a nyomozás tényéről. Hozzátette, szerinte egy veszélytelen, játékboltban kapható füstképző eszközt dobott a rendőrök felé, miután a rendőrök felszólítás nélkül könnygázazni kezdték a tüntetőket.

A Momentum vezetője szerint

az a politikai rendszer, ami nem hajlandó tárgyalni, ami csak az erő nyelvén ért, ne lepődjön meg, ha az emberek visszatámadnak.

A felelősség szerinte azokat terheli, akik a rendőrsorfal mögé bújva belekényszerítik az embereket abba, hogy csak elzavarni lehessen őket, vagyis a felelősség Orbán Viktort és kormányát terheli az utcai ellenállás minden pillanatáért.

Fekete-Győr kijelentette, vállalja felelősségét azért, amit tett, ugyanakkor feltette a kérdést: azon biztonsági őrök ellen miért nem indul eljárás, akik az MTVA-székházban ellenzéki politikusokat bántalmaztak?

Elővette az Elios-ügyben elült nyomozást is, valamint felvetette azt is: a luxusjachtozó, magánrepülőző Orbán Viktor körmére miért nem néz rá az ügyészség?

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz