Stewardesst keresnek az Orbán Viktort röptető honvédségi Airbusra

Különös hirdetést szúrt ki a 444 egy álláskereső oldalon: a honvédség légiutaskísérőt keres azokra az Airbusokra, amelyek a kormánykommunikáció szerint „nem kormánygépek”, gyakorlatilag viszont előszeretettel használja őket Orbán Viktor.

A hirdetésben azt írják, a légiutaskísérő szerződéses katona lesz, Airbus A319-en dolgozik majd, az állás betöltéséhez pedig

középfokú iskolai végzettség, egészségi, fizikai, pszichikai követelményeknek megfelelés, magyar állampolgárság, magyarországi lakhely és büntetlen előélet szükséges.

További elvárásként az problémamegoldást, a pszichés terhelhetőséget, az alkalmazkodást, az együttműködési készséget, a felelősségvállalást, a határozottságot és az elhivatottságot jelölik meg.

Mint ismert, 2018 elején derült ki, hogy a Magyar Honvédség két Airbus A319-est vett. A gépekről bemutatásukkor Simicskó István honvédelmi miniszter azt mondta,

„ezek a gépek nem kormánygépek. A Magyar Honvédség hadrendjébe kerültek, és a Magyar Honvédség fogja használni őket.”

Ezt olyannyira sikerült is tartani, hogy egymás után derült ki: valójában Orbán Viktor repked a „nem kormánygéppel”. A 444.hu emlékeztet, hogy a miniszterelnök Montenegróba és Salzburgba is így jutott el, illetve Milánóba is, ahol Kurtág György operájának bemutatójára ruccant ki.

Legutóbb a 24.hu cikkezett arról, hogy ugyancsak nem katonai gépként viselkedett az Airbusok egyike, amikor decemberben Zágrábba utazott vele Orbán Viktor.

Ezek is érdekelhetnek