Bulvár

Botrány az ATV-ben: Magyar Péter kisétált élő adásban az interjúról

Belföld

Azonnal lemondott Orbán minisztere a tegnapi csúfos kudarcuk után

Belföld

Magyar Péter már megszólalt: felrobbant a Facebook

MSZP-Párbeszéd: Orbán hazudott

Az MSZP és a Párbeszéd szerint Orbán Viktor miniszterelnök hazudott, nem a magyar valóságról beszélt csütörtöki sajtótájékoztatóján. A két ellenzéki párt Európa-párti, „magyar hazafi” kampányt kezd a kormányzat Európa-ellenes kampányával szemben – hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amelyet Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, frakcióvezetője Ujhelyi Istvánnal, az MSZP európai parlamenti képviselőjével közösen tartott csütörtökön Budapesten.

Szabó Tímea ezen azt mondta, Orbán Viktor az idei első kormányinfón

folyamatosan hazudozott, nem beszélt a magyar egészségügy, az oktatás és a bérek valóságos helyzetéről.

Az ellenzéki politikus közölte, miközben a miniszterelnök szerint zéró tolerancia van a korrupcióval szemben, minden nemzetközi felmérés szerint virágzik Magyarországon a korrupció. Szerinte

árulkodó volt az, hogy a kormányfő nem válaszolt azokra a kérdésekre, hogyan lett egy gázszerelőből, Mészáros Lőrincből az ország leggazdagabb embere tavaly.

Elmondta, Orbán Viktor csak akkor nem foglalkozik az üzlettel, ha saját családjáról, haverjairól van szó. Szóvá tette, hogy még mindig 35 százalék felett van az egyszemélyes közbeszerzések aránya, ez pedig magasabb szám, mint 2010 előtt volt.

Szabó Tímea szerint a külföldön munkát vállalt magyarok nem kalandvágyból és nyelvtanulás céljából távoztak az országból, hanem mert itthon nem találtak munkát és munkavállalói jogaik is gyengék.

A munka törvénykönyvének módosításával kapcsolatban rögzítette:

a magyar emberek 85 százaléka elítéli a „rabszolgatörvényt”, Orbán Viktor azonban nem foglalkozik velük.

Szerinte a kormányfő a törvénnyel saját oligarcháinak és a külföldi nagybefektetőknek kedvezett. A Párbeszéd és az MSZP továbbra is küzdeni fog a kormány leváltásáért, a rabszolgatörvény visszavonásáért – közölte.

Ujhelyi: Orbán elhazudja a valóságot

Ujhelyi István értékelése szerint Orbán Viktor megkezdte EP-kampányát, „izzadságszagú kísérletet” tett arra, hogy a valóságot elhazudva felülírja „az utca” követeléseit, ezért nem szólt a „rabszolgatörvényről”.

Azt mondta, az MSZP és a Párbeszéd Európa-párti kampányt kezd az Európa-ellenes orbáni kormányzattal szemben. Hangsúlyozta, nem támogatják az illegális migrációt. Az EU nem menekülteket, migránsokat, illegális betelepülőket akar Magyarországra erőltetni, hanem az értékeit, a demokráciát és azokat a forrásokat, amelyek révén Magyarország már eddig is gazdagodott, fejlődött – hangoztatta.

Ujhelyi István szerint a magyar emberek csak azért tartanak az illegális bevándorlóktól, mert Orbán Viktor azt hazudja nekik hónapok óta, hogy ez a veszélyhelyzet, de szerinte

„A veszélyhelyzet az, hogy Európa vagy orbánisztán lesz-e a jövőnk.”

Kérdésre válaszolva Szabó Tímea elmondta, nem folyik arról egyeztetés, hogy az ellenzéki pártok közös EP-listán indulnak.

Ujhelyi István – aki az MSZP EP-kampányfőnöke is – közölte, nem közös EP-listáról tárgyaltak az ellenzéki erők, hanem közös mozgósító kampányról, amelynek révén minden Európa-párti magyart felhívnak a közös európai értékek támogatására.

Értékelése szerint Orbán Viktor sajtótájékoztatójából az is kiderült, a miniszterelnök úgy fél az ellenzék együttműködésétől, mint „ördög a tömjénfüsttől”. Ha fél ettől, akkor ez azt mutatja az ellenzéknek, hogy jó úton jár – jegyezte meg.

Szabó Tímea kitért arra, az MSZP-Párbeszéd meggyőződése szerint az EP-választáson az ellenzék akkor tudna érdemben a Fidesz-KDNP kihívója lenni, ha közös listán indulna, de nem akarják az ellenzéki egységet megakasztani azzal, hogy erről folyjanak a viták.

Ez is érdekelhet: Orbán: „Ahogy felkelek, azt látom, a mai napon is ellenszélben fogok dolgozni”

Kapcsolódó hírek

Már mutatja a radar, a következő órákban heves zivatarok csapnak le több járásra

Lezuhant egy színész a Vígszínházban, kórházban kezelik

Hadházy: Orbánék honvédségi gépekkel repülhettek a németországi foci-Eb-re

Orbán: Brüsszelben semmibe vették az európai emberek akaratát

Orbán most, hogy vége a választásnak, elismerte: semmi sem kötelezi Magyarországot külföldi katonai akcióra

Orbán újabb elképesztő sületlenséggel hergel a rádiójában

Orbán Viktor megnémult

„TrittyenTrotty tábornok”: Orbán újabb debil uszításától a követői is kiakadtak

Orbán Viktor már szavazott, és vasárnap is kampányol

Írd te a Röviden híreit! Szerkesztő-újságírót keresünk, részletek itt!