DK: Orbán megfutamodott a luxusrepülős, mészároslőrincezős kérdések elől

A Demokratikus Koalíció sem hagyta szó nélkül Orbán Viktor kormányinfóját: a párt szerint Orbán megfutamodott az igazi kérdések elől, és az előre megírt mantrát mondta fel.

Arató Gergely frakcióvezető-helyettes csütörtökön, a kormányfő sajtótájékoztatóját követően újságíróknak azt mondta,

„az európai értékek és a magyar demokrácia arcon köpése, hogy Orbán Viktor az utóbbi években kizárólag a saját lakájmédiájának adott interjút”.

A miniszterelnök most is újságírókat tiltott ki a sajtótájékoztatóról, saját „mikrofonállványainak” mondta el az előre megírt propagandaszövegeket – tette hozzá. Kifogásolta, hogy ellenzéki képviselőként nem engedték be a sajtótájékoztatóra, hogy meggyőződhessen arról, az újságírók valóban feltehetik a kérdéseiket.

Orbán szerinte nem válaszolt például arra,

  • miért vásárolt a honvédség „luxusgépeket” az ő utaztatására,
  • nem hangozhattak el kérdések a volt macedón miniszterelnök Magyarországra jövetelével kapcsolatban,
  • sem arról, mit szól „Szakály Sándor kormányzati főtörténész antiszemita szövegeihez”.

Hozzátette: ezeket pártja felteszi a kormányfőnek a jövőben. Egyben felajánlotta az újságíróknak, hogy ha elküldik saját kérdéseiket a DK-nak, a párt azokat elmondja a parlamentben.

Arató Gergely kifogásolta azt is, hogy bár a Fidesz az Európai Néppárt tagja, Orbán Viktor mégis bírálta uniós pártcsaládját. Közölte: EP-képviselőjük, Molnár Csaba az Európai Néppárt frakcióvezetőjéhez, Mandred Weberhez fordult a többi között a kormányfő azon kijelentés miatt, miszerint a brazil elnöknél találta meg a kereszténydemokrata értékeket, akit Arató Gergely „gyilkosságokat támogatónak” titulált. Szerinte a Fideszt ki kell zárni az Európai Néppártból.

Kapcsolódó hírek