Bukik Tarlós: Karácsony Gergely főpolgármesterként köztérré alakíttatná a Városháza parkolóját

Ha ettől nem alél el Budapest, akkor semmitől!

Karácsony Gergely, a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje Budapest mindenkié! címmel kampányindító sajtótájékoztatót tart a Fővárosi Közgyűlés épületének udvarán az V. kerületi Városház utcában 2019. január 10-én.
Karácsony Gergely, a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje Budapest mindenkié! címmel kampányindító sajtótájékoztatót tart a Fővárosi Közgyűlés épületének udvarán az V. kerületi Városház utcában 2019. január 10-én. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Karácsony Gergely, a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje megválasztása esetén a Városháza parkolóját köztérré alakíttatná – ezt a Városháza park szomszédságában található, parkolóként használt, elkerített területen tartott sajtótájékoztatóján jelentette be csütörtökön.

Az ellenzéki politikus azt mondta, az első intézkedése lesz egy tervpályázat kiírása annak érdekében, hogy a parkolóból „a város agoráját, (…) főterét” alakítsák ki.

Zugló polgármestere felfoghatatlannak nevezte, hogy harminc évvel a rendszerváltás után nem volt egy olyan városvezető sem, aki fontosnak érezte volna megüzenni a budapestieknek, hogy az önkormányzat értük van. „Nem volt egy olyan főpolgármester, aki fontosnak érezte világossá tenni minden polgár számára, hogy a helyi politikusok autóinál fontosabbak ők” – fogalmazott, megjegyezve, a parkolóként üzemelő terület valószínűleg Budapest legértékesebb telke.

Na, erre mit lépsz, Tarlós?

Kapcsolódó hírek