Gazdaság

Brutális megszorítást jelentett be Varga Mihály, összeomlott a költségvetés

Belföld

Rejtélyes kijelentést tett Gulyás Gergely, amikor Magyar Péterről faggatták

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Tömegesen menekülnének a Honvédból az orvosok, mert nem akarnak honvédségi állományba kerülni

Honvédelmi alkalmazotti jogviszonyba kerültek a honvédségi fenntartású intézmények civil munkavállalói január elsejétől, ezt pedig lapértesülés szerint enyhén szólva sem fogadták tárt karokkal a Honvédkórház dolgozói.

A hvg.hu írta meg, hogy tavaly december 12-én, mikor óriási botrány közepette a rabszolgatörvényt is megszavazta a parlament, az országgyűlés elfogadott egy olyan törvényt is, mely

2019. január 1-jével automatikusan az újonnan létrehozott, honvédelmi alkalmazotti jogviszonyba terelte a honvédségi fenntartású intézmények civil munkavállalóit.

Ez az új jogszabály több ponton érinti a honvédelmi alkalmazottak véleménynyilvánítási, gyülekezési, valamint a szabad mozgás és tartózkodási hely megválasztásának jogát. A lap információi szerint a törvény, mely munkavállalók ezreit érinti, sok orvosnál, ápolónál, műtősnél kiverte a biztosítékot a Honvédkórházban.

A hvg.hu szerint Benkő Tibor honvédelmi miniszter levélben nyugtatta a kedélyeket még decemberben –,vázolva a változással járó előnyöket, mint például a többletjuttatás –, de nem járt nagy sikerrel,

a szakdolgozók egy része ugyanis egyből a felmondását kezdte tervezni.

Január elsejével pedig jött a következő sokk:

aki december 31-ig még közalkalmazottként nem mondott fel, annak nem jár semmilyen végkielégítés, ha ezután felmond.

Ezt azzal indokolták, hogy a jogviszony nem felmentéssel, hanem a törvény erejénél fogva szűnik meg.