Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Hazugságokkal cáfolják Orbánék a Sargentini-jelentést az MSZP szerint

„Kiválóak az ország szociális és gazdasági mutatói, magas a korrupciós ügyek felderítésének aránya”.

Hazugságokkal cáfolják Orbánék a Sargentini-jelentést az MSZP szerint
Fotó: Facebook/dr. Ujhelyi István

Az MSZP szerint a kormány hazudik a Sargentini-jelentés állításait cáfoló dokumentumban. Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a kormány által összeállított 131 oldalnyi dokumentumban csúsztatások, ferdítések és hazugságok szerepelnek.

Szerinte hazugság,

  • hogy a jelentést megelőzően nem volt megfelelő helyszíni tényfeltáró vizsgálat;
  • hogy a kormány elkötelezett a sokszínű tájékoztatás és a médiapluralizmus mellett;
  • hogy a civil szervezetek ellen hozott törvény nem stigmatizál;
  • hogy kiválóak az ország szociális és gazdasági mutatói;
  • valamint hogy magas a korrupciós ügyek felderítésének aránya.

Ezzel szemben az anyag nem szól Tiborcz István cégének, az Eliosnak az ügyéről, továbbá arról sem, hogy Magyarország a szociális mutatók terén az európai országok utolsói között szerepel, valamint hogy Hollik István kormányszóvivő maga matricázta fel a kormányt kritizáló civil szervezetek postaládáit – folytatta Ujhelyi István, hozzátéve: a jogállamisági vizsgálat indulása miatt intőt és elégtelent adnak Trócsányi László igazságügyi miniszternek és a kormánynak.

Azt mondta, Trócsányi Lászlónak – aki a májusi európai parlamenti választásokon a Fidesz listavezetője – azért is jár az elégtelen, mert személyesen is blokkolja Magyarország csatlakozását az Európai Ügyészséghez, ami alapján felvetődik az a kérdés is, hogy a miniszter és kollégái Orbán-rendszerét vagy Magyarország egészét kívánják képviselni az Európai Unióban.

Reagált a Fidesz

Ujhelyi István sajtótájékoztatójára reagálva a Fidesz később kiadott egy közleményt, melyben arról értekezik, hogy a szocialisták egyre nyíltabban Soros és a bevándorláspártiak érdekeit képviselik és saját hazájukat támadják meg.

A Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója által jegyzett közlemény olyan sosem hallott fordulatokkal védekezik, mint például

  • Ujhelyi István és a többi magyar balliberális európai parlamenti képviselő saját hazájukat támadták meg, amikor a Sargentini-jelentést megszavazták,
  • a jelentés egyetlen célja, hogy megbélyegezze Magyarországot és a magyar embereket, amiért nem akarják, hogy Magyarország bevándorlóországgá váljon.