Belföld

Összeverte egymást két fideszes politikus, kórházba kerültek

Belföld

Magyar Péter is kommentálta Deutsch Tamás EP-listavezetőségét

Bulvár

Eltűnik a képernyőről Somos András, az ATV Kaleta Gábort mentegető műsorvezetője

Tállai szerint egyre több nyugdíjasnak éri meg dolgozni

Jelenleg Magyarországon nagyjából hetvenezer ember dolgozik a nyugdíj mellett.

RövidenRöviden
Tállai szerint egyre több nyugdíjasnak éri meg dolgozni
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Nem túl hosszú idő alatt akár meg is duplázódhat a nyugdíj mellett munkát vállalók létszáma – mondta a Magyar Időknek propagandalapnak Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára. Ebben szerinte annak a közteherviselési szabálynak is jelentős szerepe lehet, amelynek nyomán idén már csak személyi jövedelemadót kell fizetniük a nyugdíjas munkavállalóknak, járulékot nem. A változtatással egyébként a vállalkozások is jól járnak: nemcsak tapasztalt munkaerőhöz jutnak, de a közterheik is csökkennek.

A kiadvány csütörtöki számában megjelent interjúban Tállai András rámutatott: a január elseje óta élő szabályok alapján a nyugdíj mellett dolgozók fizetéséből már csak a 15 százalékos személyi jövedelemadót kell levonni, az érintetteknek tehát sem egészségbiztosítási, sem nyugdíjjárulékot nem kell fizetniük.

„Mindez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy a dolgozó idősek ellátás nélkül maradnának. A nyugdíj mellett munkát vállaló személyeket ezentúl is minden olyan ellátás megilleti, amit eddig nyugdíjasként igénybe vehettek, ebben semmilyen változás nem lesz” – magyarázta Tállai András.

Eddig bruttó százezer forintból 71 ezer forintot kapott meg egy dolgozó nyugdíjas, idén viszont már 85 ezer forinthoz juthatnak az érintettek. Ez azt jelenti, hogy százezer forintos bérnél egy év alatt 168 ezer forinttal több marad a nyugdíjas munkavállaló zsebében.

Jelenleg Magyarországon nagyjából hetvenezer ember dolgozik a nyugdíj mellett. Az új, kedvező adóügyi szabályrendszer következtében ez a létszám nem túl hosszú idő alatt akár a duplájára is emelkedhet – mondta Tállai.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Tállai András nagyon örül, hogy már több mint 161 ezren kénytelenek nyugdíj mellett dolgozni

„Helló, Röfi!” – Megidézte Orbán Viktort a kormánybiztos

Tállai: újabb nyugdíjemelés jön januárban

Tállai: 4500 családnál nem született meg a CSOK-hoz vállalt gyermek

Karácsony Gergely: „Putyin egyik legfontosabb tanítványa” Budapestet fojtogatja

Tállai András már pettingeli a nyugdíjasokat: irdatlan pénzeső szakad rájuk a napokban