Szijjártó: Juncker nem is kereszténydemokrata, hanem bevándorláspárti brüsszeli főnök!

Szijjártó Péter szerint még szilveszteri tréfának is rossz, hogy Jean-Claude Juncker akarja megmondani, mi a kereszténydemokrácia.

A külgazdasági és külügyminiszter az Európai Bizottság elnökének egy vasárnap megjelent német lapinterjújára reagálva közölte: Jean-Claude Juncker már régen nem kereszténydemokrata, hanem bevándorláspárti liberális politikus, aki megkoszorúzta Marx szobrát, megemlékezett Fidel Castróról, és akinek az elnöksége alatt a bevándorlók elözönlötték Európát, az angolok pedig elhagyták az uniót.

Szijjártó Péter szerint a „bevándorláspárti brüsszeli főnök” Európa gyengítésének nagy mestere, és úgy tudja, Juncker a bevándorlókat behozza Európába, és aki ezt nem akarja, azt meg legszívesebben kizárná egész Európából.

Vissza kell állítani Európa biztonságát és versenyképességét, ehhez határozott lépések kellenek,

ilyenkor nem lehet tántorogni,

magyarázta a külgazdasági és külügyminiszter.

Jean-Claude Juncker a Welt am Sonntagnak adott interjújában beszélt arról, hogy a kereszténydemokrata értékeket nem lehet összeegyeztetni a Fidesz politikájával, és hogy az EU külső határának védelmét most éppen azok gáncsolják, akik „eddig hangosan kritizálták az alulfejlett határvédelmet” – utalt ezzel Orbánra.

Kapcsolódó hírek