Nógrádi György: Európa meggyengült, már nem globális játékos

Nógrádi György: Európa meggyengült, már nem globális játékos

Európa meggyengült, már nem „globális játékos”, a francia elnök népszerűtlen, a német kormánypártok elnökei sorra buknak – újságolta az Európa szétverésén dolgozó magyar kormány lakájmédiájának kedvenc „biztonsági szakértője” a mögöttünk álló év eredményeit.

Nógrádi György vasárnapi, M1 csatornán előadott „elemzése” szerint jelenleg „messze” a legnagyobb globális hatalom az Amerikai Egyesült Államok, tőle leszakadva, de feltörekvőben áll Kína, a harmadik helyen pedig Oroszország szerepel. Európa már nem „globális játékos” – tolmácsolta Nógrádi, aki úgy tudja, hogy ezt rendkívül nehezen veszik tudomásul „Berlinben Londonban, Párizsban, Rómában”.

Hozzátette: a Közel-Keleten Európának érdemben nincs befolyása.

A biztonságpolitikai szélhámos méltatta a francia és a német belpolitikai helyzetet is, azt mondta: Emmanuel Macron francia elnök ígéreteit – elődeihez, Francois Hollande-hoz és Nicolas Sarkozyhez hasonlóan – nem tudta végrehajtani, a legnépszerűtlenebb elnök.

Németországban mindhárom kormánypárt (CDU, CSU, SPD) elnöke megbukott az idén, a CSU pedig Bajorországban elvesztette az abszolút többségét – mondta Nógrádi György. Németországban 2019-ben négy tartományi választást is tartanak: egyet Brémában, hármat pedig a volt NDK területén, ahol rendkívül erős a kommunista utódpárt Die Linke és a jobboldali AfD, és jönnek fel a Zöldek – hívta fel a figyelmet a „szakértő”.

Kapcsolódó hírek