Megszólalt a rendőrség az MTVA székházánál történtek miatt

¯\_(ツ)_/¯

A rendőrség hatáskör hiányában nem nyomoz az MTVA székházánál történtek miatt; a feljelentést a Központi Nyomozó Főügyészséghez továbbították – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság vasárnap a police.hu oldalon.

Azt írták: a sajtóban több cikk is megjelent, amelyek a rendőrséget bírálják amiatt, hogy a nyomozásokat még nem kezdte meg, a feljelentéseket ez idáig válasz nélkül hagyta. A rendőrség szerint „ezek a cikkek pontatlanok”.

Közlésük szerint az MTVA-székháznál történtek miatt Szél Bernadett országgyűlési képviselő december 17-én Budapesten, a Teve utcai Rendőrségi Igazgatási Központ központi panaszirodáján tett feljelentést. A rendőrség „következetes” gyakorlata nyomán minden esetben vizsgálja, hogy annak elbírálása hatáskörébe tartozik-e. Ha hatáskörének hiányát tapasztalja, úgy a feljelentést átteszi a hatáskörrel rendelkező illetékes hatósághoz – írták.

Tekintettel arra, hogy a büntetőeljárásról szóló törvény alapján a

mentelmi joggal rendelkező személy sérelmére elkövetett hivatalos személy elleni erőszak

esetében a nyomozás kizárólagos ügyészségi hatáskör, a BRFK a feljelentés áttételéről határozott és azt még aznap a Központi Nyomozó Főügyészség részére megküldte – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó hírek