Belföld

Az iskolázatlanok és az idősek tartják hatalomban a Fideszt

Külföld

Itt a vége: Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől

Bűnügy

Halálra vert egy idős nőt egy fiatalkorú férfi Borsodban

Jön a hidegfront, ilyen idő vár majd a szilveszteri buliból hazafelé botorkálva

Széllel, esővel, havas esővel érkezik az év utolsó hidegfrontja, vacogósnak ígérkezik a január első hajnala az Időkép legfrissebb előrejelzése szerint.

Szombaton tartósan felhős, helyenként párás, ködös területek keleten, északkeleten fordulhatnak elő, errefelé néhol kisebb csapadék, szitálás is kialakulhat. Az északnyugati szél a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén többfelé megélénkülhet. Kora délután 3 és 9 fok között alakul a csúcshőmérséklet, északkeleten lehet hidegebb.

Vasárnap, december 30-án

északnyugat felől egy hidegfront toppan be, mely országszerte csapadékos, többfelé szeles időjárást hoz magával.

Hajnalban még nagy területen eshet havas eső, északon hó, napközben viszont leginkább esőre van kilátás – áll a prognózisban. Havazás, havas eső már csak a magasabb hegycsúcsokon fordulhat elő.

A kezdetben délnyugati szél délután északnyugatira fordul, és a Dunántúlon, valamint a Duna-Tisza közén erős, viharos lökések kísérhetik. A hőmérséklet a szelesebb tájakon 5-7, máshol 2-4 fok között alakul.

Hétfőn, szilveszter napján már szárazabb idő várható. Reggel még nyugaton és helyenként délen eshet csapadék, napközben a gomolyfelhők mellett több órára kisüt a nap, legfeljebb egy-egy futó zápor alakulhat ki. Az északias szelet azonban erős, nyugaton és északkeleten viharos lökések kísérhetik – olvasható az időjárásportál előrejelzésében. Délután 3-7 fok valószínű, de a szél nem segít a hőérzeten.

Szilveszter este gyengén felhős idő várható, csapadékra sehol sem kell számítani, a szél azonban még többfelé megélénkülhet, helyenként megerősödhet. A hőmérséklet este -3, +1 fokig hűlhet le, hajnalig pedig -6, -1 fokig csökkenhet. Vigyázz a hazaúton!

Ez is érdekelhet:
Kiteszik az üzleteket a Nyugati téri aluljáróból

Kapcsolódó hírek

Drogot is árultak a szegedi dj-k, lekapcsolták őket

Egy héten belül már a második postás halt meg munka közben

13 ezer vadludat üldöztek el tűzijátékozók a tatai Öreg-tóról

Ünnepelt az ország: verekedések, tűzesetek sérültjei és belgyógyászati rosszullétek mellett 206 részeg embert szállítottak kórházba

Szilveszter napján is felfordul az időjárás: mutatjuk a friss előrejelzést

Fontos szilveszteri felhívás érkezett, sokkoló fotóval üzentek a mentők

Jöhetnek a durrogásmániások: megszólalt a rendőrség a szilveszteri tűzijátékozás kapcsán

Több vármegyében baleset történt, 4 súlyos sérültje van a szilveszteri robbantgatásnak

„Nem tudják az állatok, hogy hova meneküljenek”: betiltaná a tűzijátékozást az LMP