Ezt az 5 pontot nem engedi beolvasni a köztévé tegnap óta

A rabszolgatörvény ellen demonstrálók az MTVA Kunigunda utcai székházánál 2018. december 17-én.
A rabszolgatörvény ellen demonstrálók az MTVA Kunigunda utcai székházánál 2018. december 17-én. MTI/Mohai Balázs

Ismert, hogy tegnap este óta tart a huzavona a propagandaszékházban, ahonnan fegyveres őrök rángattak ki ellenzéki országgyűlési képviselőket feltehetően magas szintről érkezett utasításra, de legalábbis jóváhagyással.

A képviselők a kezdetektől azt hangoztatják, mindössze öt percnyi műsoridőhöz szeretnének jutni, hogy az alábbi 5 pontot beolvashassák, de a közpénzből működő „hazugsággyár” egyelőre mindent megtesz, hogy a nézőit megóvja ettől a néhány mondattól:

1. A rabszolgatörvény azonnali visszavonása!

A magyar dolgozók kizsigerelése, kiszolgáltatottá tétele teljes mértékben elfogadhatatlan! Vonják vissza a szabálytalanul elfogadott rabszolgatörvényt!

2. Kevesebb rendőri túlórát!

Egy rendőrt se kötelezzenek többre, mint az Európai Uniós maximum! Tartsa be a kormány a saját törvényeit! Értük is tüntetünk!

3. Független bíróságokat!

Állítsuk helyre az igazságszolgáltatás függetlenségét! Nem kérünk a Fidesz által irányított bírókból!

4. Európai ügyészséget!

Ha a kormány nem csatlakozik az Európai Ügyészséghez, az felér egy beismerő vallomással! Egy korrupciós ügy sem maradhat büntetlenül!

5. Független közmédiát!

Nem akarunk több pártállami propagandahíradót látni! Követeljük a sajtószabadság helyreállítását és a felelősök, a hírhamisító Papp Dániel azonnali leváltását!

Kapcsolódó hírek