Újabb tüntetés kezdődött Budapesten, összellenzéki vonulással

Minden ellenzéki párttól felszólalt valaki a tüntetések harmadik napján.

Újabb tüntetés kezdődött Budapesten, összellenzéki vonulással

Kora este újabb tüntetés kezdődött Budapesten, a Kossuth téren, az összellenzéki demonstrációt továbbra is a rabszolgatörvény, a fideszes különbíróságok és úgy általában a kormány ellen hirdették meg.

A Parlament előtt beszédet mondott az MSZP, a Jobbik, a DK, a Párbeszéd, a Momentum és az LMP képviselője, de felszólalt néhány egyetemista és szakszervezetisek is. A hangulat egyelőre békés, vonulással folytatódik a megmozdulás.

Egy jobbikos tüntető az Index közvetítésében arra a kérdésre, hogy hogyan fér össze számára jobbikos zászlóval momentumosok és mások között vonulni, azt mondta:

nagyon sok dühös ember gyűlt össze, akinek elege van a jogfosztásból, és az ideológiai különbségek mostanra másodlagosak lettek, sajnos vagy nem sajnos, lassan több dolog köti össze a liberálist a jobboldalival vagy a baloldalival, mint egy fideszessel.

Többen megjegyezték, hogy a szélesedő összefogásból hiányolják a szakszervezeteket, noha a demonstráció eredetileg a főleg a munkásokat érintő rabszolgatörvény megszavazása miatt indult.

Kapcsolódó hírek