Gazdaság

Brutális üzemanyag-drágulás jön csütörtökön

Gazdaság

Nagy változás jön holnaptól a benzinkutakon

Bűnügy

Tízmilliárdos túlárazást állapított meg az Integritás Hatóság egy uniós projekt kapcsán

Pintér Sándor: rendbontók zavarták meg a demokráciát

PINTÉR Sándor; VÖLNER Pál
Pintér Sándor belügyminiszter azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. november 26-án. Mellette Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A demokráciát rendbontók zavarták meg, azok, akik arcukat elfedve összetévesztették a demokráciát a törvénytelenséggel, a szabad véleménynyilvánítás jogát az erőszakkal – mondta Pintér Sándor belügyminiszter csütörtökön, az előző napi budapesti demonstráción történteket értékelve.

A miniszter szerint nem lehet a demokrácia része az a tüntetés, amelyen durván megsértik a törvényeket, és amelynek biztosítása során kilenc rendőr szenved sérülést.

A Belügyminisztérium közleménye szerint Pintér operatív értekezleten értékelte az V. kerületi Kossuth téri be nem jelentett demonstráció tapasztalatait. Elmondta:

a közelmúltban ilyen mértékű és intenzitású támadás nem ért magyar rendőrt.

Pintér ezek szerint nem tekinti különösebben jelentős eseménynek, amikor két éve Bőnyben egy szélsőséges öregember megölt egy rendőrt, vagy amikor három éve a magyar-román meccs után 23 rendőr sérült meg, de a Teréz körúti robbantás sem túlságosan csigázhatta fel akkoriban.

A rendőrök „testi épségük kockáztatásával még akkor is rendíthetetlen nyugalomról, türelemről tettek tanúbizonyosságot, amikor sorozatos támadás érte őket” – fogalmazott Pintér, aki a kormány nevében köszönetet mondott a biztosításban résztvevő rendvédelmi állomány helytállásáért.

A belügyminiszter hozzátette: a rendőrség továbbra is biztosítja a békés gyülekezési jogot, de a „fokozatosság, a szükségesség és az arányosság figyelembe vételével gátat fog szabni az erőszaknak”.

Ez is érdekelhet:
Kövér szerint csak azért nem volt erőszak a Parlamentben, mert ők kétharmadnyian vannak és lenyomták volna az ellenzékieket

Fordulat: Hadházy megszólalt Magyar Péterről, ez mindent megváltoztathat

„Szégyelld magad, Kósa Lajos!” Magyar Péter bevette a fideszes fővárost is

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Most a harmadik világháború kitörésével riogat a ruszkipárti hazaáruló fideszes

Tényleg blokkolják a térerőt Magyar Péter rendezvényein? Megszólalt a minisztérium és a rendőrség

Magyar Péter a propagandamédia bojkottjára szólított fel a szombati tüntetésen

Magyar Péter már a délutáni tüntetés előtt elment a közmédiához, kiragasztotta pártja követeléseit

Meghalt Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár

Marco Rossi miatt lesz tüntetés Budapesten