Kivonult a közgyűlésről az ellenzék Pécsett a rabszolgatörvény miatt

Közösen álltak fel és vonultak ki az LMP, a Jobbik, a DK és az MSZP politikusai csütörtök reggel a pécsi közgyűlésről, így tiltakozván a szerdai botrányos parlamenti törvénykezés és a túlórakeret felemelésének megszavazása miatt.

Az ellenzéki politikusok napirend előtt szólaltak fel a közgyűlésen, elmondták, az előző napi országos események fényében, tiltakozásul nem vesznek részt az ülésen, az erre a napra járó tiszteletdíjukat pedig jótékony célokra ajánlják fel – hangzott el a Pécsi STOP élő videójában.

A kivonulás után az MSZP-s Gulyás Emil, Cserfainé dr. Kovács Ágnes, a DK-s Kunszt Márta, valamint az LMP-s Kóbor József és a jobbikos Fogarasi Gábor közös sajtótájékoztatót tartott.

Gulyás elmondta, mindannyian, akik felálltak és kivonultak, úgy gondolták,

a szerdán a Parlamentben elfogadott törvények, valamint az, ahogy elfogadták őket, egy égbekiáltó szintlépés a demokrácia lebontásában.

Ezeknek súlyos következményei vannak az önkormányzatokra nézve, hiszen

„az önkény nem marad a Parlament falain belül.”

Fogarasi Gábor a demokrácia fekete napjának nevezte azt, ami szerdán történt a Parlamentben.

„Úgy érzem, végérvényesen beköszöntött a diktatúra Magyarországra, akik eddig ezt tagadták, azok most nehéz helyzetben vannak”

– fűzte hozzá a politikus. Szerinte mindent meg kell tenni, hogy ezt a korrupt rendszert leváltsák törvényes keretek között, és ki kell menni az utcára.

Kapcsolódó hírek