Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Bulvár

Tömegverekedés volt a Westend bevásárlóközpontban

Magyar kórházat építene a kormány Kárpátalján, kizárólag magyaroknak

Azt egyelőre nem tudni, hogyan vennék elejét, hogy az ukrán lakosság is megrohanja az intézményt.

Olyan járóbeteg-ellátásra és diagnosztikára szakosodó egészségügyi intézményt húzna fel a magyar kormány Beregszászon, mely csak magyarokat látná el, az ukránokat nem fogadná.

Erről a 24.hu írt a beregszászi polgármesterre hivatkozva, aki pár hete a Facebookon közölte, a város részéről elindultak az előkészületek a kórházhoz, hogy a Kárpátaljai Református Egyházkerület „keresztény kórházat” létesítsen. A cikk szerint azonban

az egyházkerületnek nincs erre se pénze, se szakembergárdája, a reformátusok iskolahálózatába is a magyar állam pumpálja a pénzt.

A lap a tervezett kórház kapcsán a kérdezte a beregszászi egyesület püspökét és Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelő minisztert is, de nem kaptak választ.

A Kórházszövetség részéről viszont Vejkey György megerősítette: valóban alakul a projekt.

Úgy tudni, magyar részről már kétszer leállították a terveket, egyszer az országgyűlési választás hajrája, másszor az ukrajnai magyarellenes megmozdulások miatt. Úgy néz ki azonban, hogy a magyar kormány nem engedte el az ötletet.

Vejkey szerint egy időben azt is tervezték, hogy a határon túli magyar kisebbségek számára egész kórházhálózatot építenek ki, egyedül Ausztria képezett volna kivételt.

A 24.hu úgy tudja, 2017-ben egy 200 oldalas munkaanyag készült, mely egy főleg járóbeteg-ellátásra és diagnosztikára szakosodott intézmény felépítését javasolta.

Az elképzelés szerint a beregszászi kórházban diagnosztizált betegek tényleges gyógyítása, és a szükséges beavatkozások elvégzése Magyarországon, a magyar egészségügy intézményrendszerén belül történhetne.

A lap szerint viszont nem tisztázott, hogy miként lehetne megakadályozni, hogy az ukrán lakosság megrohanja az ukrajnai színvonalnál vélhetően majd jobb szolgáltatást nyújtó intézményt.

Megjegyzik, ha a magyar igazolványhoz kötnék az ellátást, nem csak nem lenne szolidáris, hanem még diplomáciai feszültségekhez is vezetne. Amennyiben viszont mindenki előtt nyitva állna a tervezett intézmény, hamar csődbe menne.

Ez a KDNP-s férfi szeretne mondani valamit Önnek a termékenységtudatosságról

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Tömeges ételmérgezés volt egy magyar kórházban

Rossz hír érkezett Karsai Dánielről, kórházban ápolják

Forgalmas utcán esett össze egy férfi Gárdonyban, autósok mentették meg az életét

Benyújtották a törvényjavaslatot, betiltják a 18 év alattiaknak az energiaitalok eladását